fbpx
Home NewsHardware News Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το Xbox Series X!

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το Xbox Series X!

Γράφει ο/η Λίνα Χριστοπούλου

Μιας και η κονσόλα πρόκειται να μας έρθει τώρα στα κοντά, πάμε να δούμε όλες τις πληροφορίες που μας έχουν δοθεί μέχρι στιγμής για αυτήν, από τα specs, μέχρι και τα exclusives.

Το όνομα

Όπως όλοι ξέρουμε, πρόκειται για το Xbox Series X και είναι η νέα κονσόλα της επόμενης γενιάς από την Microsoft. Όπως μας εξηγεί ο Spencer, το όνομα αυτό, δίνει μια ελευθερία επιλογών, όσον αφορά την ονομασία άλλων μοντέλων στο μέλλον, δίνοντας «πάτημα» στις φήμες, που θέλουν την εταιρία να δουλεύει πάνω σε, όχι μία, αλλά δύο κονσόλες νέας γενιάς. Πιο συγκεκριμένα, οι φήμες αναφέρονται στο Xbox Series X και σε μια ίσως πιο οικονομική έκδοση, με κωδικό όνομα Lockhart.

Τιμή

Ακόμα, δεν έχει δοθεί στα «φώτα» της δημοσιότητας η τιμή της κονσόλας και δεν είναι καν διαθέσιμη για pre-order. Οστόσο, η Microsoft, πριν ξεκινήσει η πώληση του προϊόντος, θέλει οι καταναλωτές, να έχουν μια καλύτερη εικόνα, για το τι μπορεί να δώσει το Xbox Series X.

Hardware

Θα μπορούσε κανείς να πει, πως μοιάζει αρκετά με πύργο υπολογιστή. Ωστόσο, μπορεί να τοποθετηθεί και οριζόντια, όπως τα Xbox 360, Xbox One S και Xbox One X. Αν και μοιάζει  ολίγον τι τεράστιο, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο. Αν έχετε ένα Xbox One controller, απλά τοποθετήστε το σε μια επιφάνεια μπροστά σας. Τόσο πλατύ είναι περίπου το Xbox Series X. Οπότε, εφόσον είναι ένας τετράγωνος πύργος, είναι τόσο βαθύ, όσο είναι και πλατύ. Όπως και στο Xbox One, οι περισσότερες του θύρες, βρίσκονται στο πίσω μέρος. Τα μοναδικά features στο μπροστινό μέρος, είναι το Xbox button, το disc drive και το κουμπί εξαγωγής του δίσκου. Δεν φαίνεται να υπάρχει μπροστινή θύρα usb, ώστε να συνδέεται εύκολα ένα wired controller, όπως για παράδειγμα είχε το Xbox One X.

Controller

Το controller της νέας γενιάς, μοιάζει αρκετά με αυτό της προηγούμενης, εμπεριέχοντας τις ΑΑ μπαταρίες του, αντί για ένα rechargeable πακέτο. Η μεγάλη όμως διαφορά, είναι η προσθήκη του Share button, που έχει τοποθετηθεί στη μέση του controller, κάτω από το power button. Όπως και στοDualShock 4, πατόντας αυτό το κουμπί, μπορείτε εύκολα να μοιραστείτε screenshots ή κλιπάκια. Πολύ σημαντικό, το controller του Xbox One θα είναι συμβατό με την νέα κονσόλα και το ίδιο ισχύει και αντίστροφα.

Backwards Compatibility

Το Xbox Series X, υποστηρίζει backwards compatibility και για τις 3 κονσόλες των προηγούμενων γενεών και σύμφωνα με την Microsoft, τα παιχνίδια αυτά, θα τρέχουν ακόμα καλύτερα. Παιχνίδια που έχουν εγκατασταθεί σε εξωτερικό σκληρό δίσκο από το Xbox One, θα μπορούν να παιχτούν κατευθείαν με το που συνδέσετε τον δίσκο στο Xbox Series X. Αξιοσημείωτο επίσης, πως θα υπάρχει υποστήριξη cross-generation multiplayer.

Τα παιχνίδια

Προς το παρόν, υπάρχουν ελάχιστα games, τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί. Σε αυτά, ανήκουν τα Halo Infinite, Senua’s Saga: Hellblade II και Cyberpunk 2077. Είναι πιθανό, η Microsoft να επιβεβαιώσει και άλλους τίτλους, όπως για παράδειγμα το Gears Tactics, οπότε αν θέλουμε να μείνουμε ενημερωμένοι, καλά είναι να τσεκάρουμε συχνά τα updates που αφορούν την κονσόλα. Επίσης, μιας και υπάρχει το backwards compatibility, θα υπάρχει η υπηρεσία Smart Delivery, ώστε να είναι σίγουρο πως θα κατεβάσετε την σωστή έκδοση του παιχνιδιού που επιθυμείτε.

Επιδόσεις και χαρακτηριστικά

Έχουμε να κάνουμε με μια αρκετά δυνατή κονσόλα, την πιο δυνατή αυτή τη στιγμή στην αγορά.  Ο Spencer λέει, πως η GPU είναι 8 φορές πιο γρήγορη από αυτή του Xbox One, κάνοντας έτσι το Xbox Series X, δύο φορές γρηγορότερο. Ο CPU είναι προφανώς πιο δυνατός και ο Spencer τονίζει πως είναι τέσσερις φορές πιο ικανός, από τους επεξεργαστές των προηγούμενων κονσολών, αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακριβώς το σε ποιες κονσόλες αναφέρεται. Ακόμα, είναι αρκετά ήσυχο, τουλάχιστον όσο και ο προκάτοχος του, και καταφέρνει να κρατήσει τον εαυτό του δροσερό με έναν ανεμιστήρα και επιπλέον heatsinks.

Επιβεβαιωμένες αποκλειστικότητες

Στην παρούσα φάση, δεν υπάρχουν ακριβώς επιβεβαιωμένες αποκλειστικότητες. Το Halo Infinite, 6o στην shooter σειρά της Microsoft, θα είναι διαθέσιμο day one για το Xbox Series X, αλλά θα κυκλοφορήσει και για Xbox One. Κατά την διάρκεια των Game Awards, ανακοινώθηκε και το sequel του Hellblade: Senua’s Sacrifice, Senua’s Saga: Hellblade II, που θα έρθει στην κονσόλα σε μια μελλοντική ημερομηνία. Μιας και η Ninja Theory πρόκειται για Xbox Game Studio, θα ήταν πιθανό ο τίτλος να κυκλοφορήσει σαν Xbox exclusive, αν και ο προκάτοχος, κυκλοφόρησε σαν limited time PlayStation exclusive. Παρόλα αυτά, η Microsoft δεν έχει επιβεβαιώσει αν το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει μόνο για Xbox Series X (και πιθανόν PC).

Υπηρεσίες Παιχνιδιών

Στη νέα κονσόλα, θα συνεχιστεί η υπηρεσία Xbox Game Pass και λογικό, μιας και αποτελεί μεγάλο μέρος των κερδών της εταιρίας. Παρόλο που η λειτουργία ουσιαστικά θα είναι η ίδια, η δύναμη της κονσόλας, θα επιτρέπει στους παίκτες να έχουν πρόσβαση στο παιχνίδι που επέλεξαν, πιο γρήγορα. Επίσης, θα ενσωματωθεί και το cloud-based gaming, με κωδική ονομασία Project xCloud, μέσω του οποίου θα μπορεί κανείς να συνεχίσει την πρόοδο του παιχνιδιού από το PC ή την κινητή του συσκευή.

Xbox Series X Logo

Η Microsoft, έχει δώσει το παρακάτω trademark, που φαίνεται να είναι το logo της κονσόλας νέας γενιάς και κατά πάσα πιθανότητα, θα βρίσκεται στην ίδια την κονσόλα ή στις συσκευασίες των παιχνιδιών. Επίσης, το logo πιθανότατα να βρίσκεται και αλλού, όπως για παράδειγμα σε merchandise.

Αυτά τα «λίγα» από την Microsoft και το Xbox Series X. Αναμένουμε νέες πληροφορίες για παιχνίδια, αλλά κυρίως και για την τιμή!