fbpx
Home HOT The Girl of Glass: A Summer Bird’s Tale | A Preview

The Girl of Glass: A Summer Bird’s Tale | A Preview

Γράφει ο/η Στέλιος Αναγνωστόπουλος

Η ιστορία μας ξεκινά με την πρωταγωνίστρια Kristal να βρίσκεται καθ’ οδόν μέσα σε ένα τρένο εγκαταλείποντας τη μέχρι τώρα ζωή της στο τσίρκο όπου φαινομενικά είχε βρει μια θέση λόγω της ιδιαιτερότητάς αφού είναι φτιαγμένη..από γυαλί! Στην εισαγωγή παρακολουθούμε έναν αστυνομικό να εντοπίζει την Kristal μέσα στο τρένο και με βίαιο τρόπο να την μεταφέρει έξω. Από αυτό το σημείο η αφηγήτρια μας εξιστορεί την περιπέτεια της Kristal στο τσίρκο, όταν ανάμεσα σε άλλα, γνώρισε ένα αγόρι το οποίο της πρότεινε να αποδράσουν από την πόλη και να ζήσουν ελεύθεροι όπως οι ίδιοι θέλουν. Ο χρόνος και ο τόπος όπου διαδραματίζεται το demo εντοπίζονται σε μια ευρωπαϊκή χώρα στα μέσα του 20ου αιώνα την οποία κυβερνά ένα ολοκληρωτικό καθεστώς υπό την εποπτεία ενός αετού. Το παιχνίδι είναι μια πενταετής προσπάθεια του Σουηδού Markus Oljemark και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές στα πλαίσια του προγράμματος Square Enix Collective.

Ο χειρισμός του παιχνιδιού κινείται στο κλασικό point and click μοτίβο χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και φέρει κάποιες επιρροές από το υβριδικό σύστημα της κλασικής σειράς adventures «Quest for Glory» της Sierra καθώς περιλαμβάνει σύστημα μάχης. Στο turn based σύστημα μάχης, λοιπόν, οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούν απλές επιθέσεις, πιο δυνατές (με τη χρήση του focus), skills, άμυνα και διαφυγή χρησιμοποιώντας points για κάθε ενέργεια. Οι αντίπαλοι, και κατ’ επέκταση εσείς, κινείστε με ντετερμινιστικούς όρους πράγμα που φανερώνει από την αρχή την trial and error στρατηγική . Στην πραγματικότητα, λοιπόν, δεν πρόκειται για μάχες με την κλασική έννοια αλλά περισσότερο puzzles!

Στον τεχνικό τομέα τα πράγματα είναι εξαιρετικά! Τα hand drawn γραφικά είναι απαράμιλλης ομορφιάς θυμίζοντας έντονα τους anime κόσμους του Hayao Miyazaki. Η λεπτομέρεια είναι εξαιρετική με πανέμορφες και «ζωντανές» οθόνες να διαδέχονται η μία την άλλη. Η μουσική, επίσης, με ενθουσίασε ιδιαίτερα. Ορχηστρική, ισορροπημένη ταιριάζει απόλυτα στο concept με έντονη την ακροβατική δραματικότητα. Στην preview έκδοση δεν υπήρχαν voice overs και δεν γνωρίζω αν θα περιλαμβάνονται στην τελική κυκλοφορία. Η αφηγήτρια διαθέτει την κατάλληλη χροιά και προφορά αφήνοντας στα αυτιά σας μια αίσθηση απόλυτης ηρεμίας. Οι ενδιαφέροντες χαρακτήρες δεν αφήνουν περιθώρια για να προσπερνάτε τους διαλόγους οι οποίοι είναι για μένα και το πιο δυνατό σημείο του -μέχρι αυτό το σημείο- παιχνιδιού καθώς τα παραμυθένια γραφικά και σκηνικά «διακόπτονται» κατά κάποιο τρόπο από την σκληρή πραγματικότητα καταλήγοντας έτσι σε ένα σχεδόν ειρωνικό κλείσιμο του ματιού. Το μόνο σημείο που μου δημιούργησε μια πρακτική ενόχληση είναι ο τρόπος που εναλλάσσονται οι προτάσεις στους διαλόγους αφού το κείμενο βρίσκεται κάτω ακριβώς από τα «πορτρέτα» των χαρακτήρων και είναι αρκετά κουραστικό να το παρακολουθήσει ο παίκτης. Επίσης, θα προτιμούσα με την κάθε «λάθος» επιλογή στους συνδυασμούς αντικειμένων απλά να αναφέρεται ότι αυτό δεν είναι εφικτό παρά να το περιγράφει ξανά όπως όταν τα παρατηρείς.

Σε γενικές γραμμές, το The Girl of Glass: A Summer Bird’s Tale αποτελεί μια πραγματική έκπληξη για το είδος των adventures και οπωσδήποτε θα ασχοληθώ μαζί του όταν κυκλοφορήσει ολοκληρωμένο! Συγκαταλέγεται σε εκείνα τα παιχνίδια που αναζητάς με πάθος την συνέχεια, την εξέλιξη της ιστορίας και των χαρακτήρων. Χωρίς να είναι στις διαθέσεις και στις προσδοκίες μου να σας ενθουσιάσω, θεωρώ ότι θα δούμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι από κάθε άποψη!

Το The Girl of Glass: A Summer Bird’s Tale θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο για PC μέσα από την πλατφόρμα του Steam.

Ευχαριστούμε θερμά την Community Villa για την προσφορά του preview key!