fbpx
Home NewsGaming News Το Playstation 5 αποκαλύφθηκε

Το Playstation 5 αποκαλύφθηκε

Γράφει ο/η Νίκος Καραζαφείρης

Η Sony προσπάθησε να κάνει την παρουσίασή της την Πέμπτη 4 Ιουνίου, τα κοινωνικά γεγονότα όμως που συνέβαιναν στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως την ανάγκασαν να μεταφέρει την ημερομηνία μια εβδομάδα μετά, στις 11 Ιουνίου. Οι προβλέψεις πολλές, οι περισσότερες κάνανε αναφορά για την παρουσίαση της νέας κονσόλας αλλά η Sony ήταν προσεκτική στις ανακοινώσεις της και δεν ανέφερε πουθενά κάτι τέτοιο. Είχε μάλιστα αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιας φήμης που έλεγε πως το design του PS5 θα αποκαλυφθεί στις 7 Ιουλίου.

Στο event με τίτλο “PS5 – The Future of Gaming”, βλέπαμε συνεχώς μικρά teaser videos που είχαν το ρόλο transition μεταξύ των gameplay trailers, τα οποία άφηναν να εννοηθεί πως επίκειται η μεγάλη αποκάλυψη. Τελικά, στο τέλος του μαγνητοσκοπημένου event, το Playstation 5 αποκαλύφθηκε (σχεδόν) πλήρως, με κάποιες επιπλέον πληροφορίες τις οποίες αγνοούσαμε ως τότε.

Με μια σχετικά μεγάλη σε διάρκεια εισαγωγή η οποία ήταν ένα συνονθύλευμα γραφικών (στη διάρκεια του οποίου εικάζεται πως γίνεται τρολάρισμα του design του Xbox Series X), το PS5 αναδύεται και μας εμφανίζει το νέο του χαρακτήρα. Η διχρωμία είναι το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση, με την κονσόλα να είναι κατά κόρον άσπρη με μια μαύρη επιφάνεια να την χωρίζει κατά μήκος η οποία δίνει πάτημα στα δυο άσπρα πλαϊνά τα οποία έχουν ανομοιόμορφη σχεδίαση και θυμίζουν μανδύα που αγκαλιάζει το κύριο μέρος. Οι καμπύλες είναι πάμπολλες και δημιουργούν την ψευδαίσθηση πως η κονσόλα έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την αεροδυναμική, κάτι που συνάδει με το δυνατότερο χαρακτηριστικό της κονσόλας όπως μας παρουσιάζεται έως τώρα, την ταχύτητα του SSD.

Δυο σειρές από led φώτα κρύβονται κατά μήκος της κονσόλας και προσδίδουν την αίσθηση του βάθους ανάμεσα στον μανδύα και στο κύριο σώμα. Οι χρωματισμοί ενδέχεται να αλλάζουν ανάλογα με το περιεχόμενο που γίνεται αναπαραγωγή.

Στην πρόσοψη βλέπουμε 2 θύρες USB και ακόμα 2 απροσδιόριστες. Η θύρα του Ultra HD Blu Ray χαράζει τον άσπρο μανδύα και δίνει περισσότερο πάχος σε εκείνη την πλευρά. Οι αεραγωγοί φαίνονται προσεκτικά τοποθετημένη σε μεγάλο μέρος του σώματος, αλλά δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα πρακτικοί όσον αφορά την διατήρηση της σωστής διεξαγωγής του αερισμού. Αυτό θα το γνωρίσουμε όταν δούμε και το εσωτερικό της κονσόλας.

Το PS5 παρουσιάστηκε σε όρθια θέση, με μια μαύρη στρόγγυλη βάση η οποία εμφανέστατα κουμπώνει πάνω της. Η πρώτη εντύπωση που δόθηκε στον θεατή, ήταν πως η κάθετη τοποθέτηση θα είναι και η μόνη εφικτή λόγω της καμπυλότητας του σώματος. Αργότερα η Sony κοινοποίησε και επίσημη φωτογραφία που παρουσιάζει την κονσόλα σε οριζόντια θέση, χρησιμοποιώντας την ίδια βάση.

Το όλο design είναι συμβατό οπτικά με αυτό του DualSense controler, το οποίο όπως είχαμε δει και στο teaser για το event, είναι σίγουρο πως θα κυκλοφορήσει και σε μαύρο χρώμα. Αυτό μας προϊδεάζει και για την έκδοση της κονσόλας σε μονοχρωμία.

Μια μεγάλη έκπληξη ήταν η αποκάλυψη μια δεύτερης εκδοχής του PS5, της Digital Edition, η οποία δεν έχει την χαρακτηριστική θύρα για δίσκους και φαίνεται ελαφρώς πιο ομοιόμορφη στην κάτω περιοχή του άσπρου μανδύα, όπου πλέον δεν υπάρχει λόγος για περισσότερο όγκο. Νεότερα δεν υπάρχουν ακόμα για την εν λόγω έκδοση, φαντάζει όμως αυτονόητο πως θα είναι σημαντικά ελαφρύτερη αλλά και πως θα έχει χαμηλότερη τιμή.

Ο όγκος της κονσόλας είναι θέμα προς συζήτηση καθώς δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες διαστάσεις. σύμφωνα με την αρχή της αναλογίας και παίρνοντας ως αναφορά της θύρες USB και Bly Ray, μπορούμε να έχουμε μια πρώτη ιδέα για το μέγεθος, το οποίο φαίνεται να είναι εξαιρετικά μεγάλο.

Είδαμε επίσης και κάποια παρελκόμενα, όπως ένα headset που εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του νέου feature 3D Audio, βάση στήριξης και φόρτισης για 2 DualSense και κάμερα με νέο σχεδιασμό. VR headset δεν είδαμε αλλά σίγουρα θα υπάρξει στο μέλλον καθώς η Sony πιστεύει στο προϊόν και το δείχνει με την υιοθέτηση του γενικού design που είδαμε.

Το Playstation 5 θα κυκλοφορήσει την εορταστική περίοδο του 2020 χωρίς προς το παρόν να γνωρίζουμε το εύρος τιμής αμφότερων των εκδόσεων.