fbpx
Home ReviewsGame Reviews Ni no Kuni II: Revenant Kingdom | The Review

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom | The Review

Γράφει ο/η Παναγιώτης Δημητρακόπουλος

Όταν το Ni No Kuni II: Revenant Kingdom κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πίσω στο 2018 το μεγαλύτερο πληθυσμιακό κομμάτι των παικτών το “δόξασε” με μεγάλες βαθμολογίες, θετικά σχόλια και δεκάδες ώρες παιχνιδιού. Η Level-5 κατάφερε για μια ακόμα φορά να δημιουργήσει ένα sequel που ενώ είχε αρκετές διαφορές από τον προκάτοχό του, διατήρησε την ατμόσφαιρα και την αισθητική για την οποία έγινε γνωστή η σειρά.

Μια από τις σημαντικότερες διαφορές είναι το σύστημα μάχης που άλλαξε την διαχείριση πλασμάτων με ένα πιο action-oriented σύστημα και αρκετά RPG στοιχεία που συναντάμε σε άλλα κλασικά παιχνίδια του είδους.

Η αγαπημένη αισθητική του παιχνιδιού, με τα Ghibli-esque γραφικά επιστρέφει καλύτερη από ποτέ δίνοντας έτσι την αίσθηση ενός τίτλου διαχρονικού, πολύχρωμου, ευχάριστου στο μάτι που συνδυάζει δύο από τα αγαπημένα μας είδη: τα anime του Studio Ghibli και τα βιντεοπαιχνίδια.

Η αναβίωση του παιχνιδιού στο Nintendo Switch έχει γίνει με αρκετά μεγάλη επιτυχία και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που έχει μεταφερθεί στην υβριδική κονσόλα, στην δουλειά που έχει γίνει πάνω στο port και κυριότερα στην γενικότερη απόδοση.

Για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν ή δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται μέχρι σήμερα, το Ni No Kuni II λαμβάνει χώρα 100 χρόνια μετά τα γεγονότα του Wrath of the White Witch σε μια πιο μοντέρνα εποχή.

Η ιστορία ξεκινά με μια έκρηξη σε μια ανώνυμη πόλη της Γης και με τον πρόεδρο Roland Crane ο οποίος κατευθύνεται προς αυτή. Στην διαδρομή ένας πύραυλος εκρήγνυται στην ατμόσφαιρα της πόλης καταστρέφοντάς την και διαλύοντας την πομπή του προέδρου. Ο Roland μεταφέρεται μαγικά μετά την έκρηξη στο πολύχρωμο βασίλειο του Ding Dong Dell. Προσπαθώντας να καταλάβει τι συνέβη, ο Roland συναντάει τον Evan Pettiwhisker Tildrum, τον διάδοχο βασιλιά του Ding Dong Dell την στιγμή που ένα πραξικόπημα εναντίον του λαμβάνει χώρα μέσα στο κάστρο.

H δράση του Ni No Kuni II ξεκινάει άμεσα, με τον Roland να μην χάνει λεπτό και να προστατεύει τον Evan την ίδια στιγμή που παρατηρεί τα πάντα γύρω του και προσπαθεί ψύχραιμα να καταλάβει την κατάστασή του.

Οι πρώτες ώρες του παιχνιδιού είναι απολύτως σημαντικές μιας και πέρα από την ασταμάτητη δράση και το ξετύλιγμα της ιστορίας, θα μάθουμε πολλούς από τους μηχανισμούς του παιχνιδιού, όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να εξοπλίζουμε και να ενδυναμώνουμε τους χαρακτήρες μας, όλα τα είδη μάχης στα οποία θα λάβουμε μέρος και τους τρόπους που μπορούμε να προσεγγίζουμε ορισμένες αποστολές.

Κάθε ένας από τους χαρακτήρες που θα μπουν στην ομάδα μας έχουν στην διάθεσή τους μαγικές και φυσικές ικανότητες, εργαλεία, απλές, δυνατές και απομακρυσμένες επιθέσεις. Σε σχέση με το Wrath of the White Witch, το νέο σύστημα μάχης είναι έντονο, ταχύτατο, με πολλές νότες που θυμίζουν την σειρά Tales of και περιέχει όλα εκείνα τα εθιστικά χαρακτηριστικά που μας κάνουν να θέλουμε να παίζουμε όλο και περισσότερο. Αυτό είναι κάτι που διακρίνεται όλο και περισσότερο στα boss fights, μάχες με πολλά εφέ, δυσκολία και ουσία.

Ένας ενδιαφέρον μηχανισμός εντοπίζεται στα όπλα που χρησιμοποιούμε. Καθώς εξαπολύουμε επιθέσεις η Zing μπάρα του όπλου γεμίζει και όταν φτάσει στο μέγιστο ενισχύεται όχι μόνο η ζημιά τους αλλά “ανοίγουν” και οι ικανότητές καθώς προσθέτονται παραπάνω combos και ιδιότητες σε αυτές. Έτσι, η ποικιλία των επιθέσεων και των κινήσεών μας μεγαλώνει ακόμα περισσότερο ανοίγοντας παράλληλα παραπάνω τρόπους ολοκλήρωσης κάποιας μάχης.

Φυσικά, από το Ni No Kuni II δεν λείπουν και τα Higgledies, συλλεκτικά sprites που μας ακολουθούν στις μάχες και έχουν τις δικές τους ικανότητες και δεξιότητες. Με αυτές μπορούν να μας υποστηρίξουν στην μάχη με μακρινές μαγικές βολές, καθώς και την παροχή θεραπείας για τα μέλη της ομάδα μας.

Τα Higgledies αποτελούν την αντικατάσταση των αντίστοιχων Familiars του Wrath of the White Witch τόσο με τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιούμε εδώ, όπως και με την ποικιλία τους και τον τρόπο που συμβάλλουν στις μάχες.

Όσο προχωράμε στο Revenant Kingdom θα δούμε όλο και περισσότερους μηχανισμούς να αποκαλύπτονται. Πέρα από τις βασικές αποστολές και τις παράπλευρες, καλούμαστε να δημιουργήσουμε το δικό μας βασίλειο το οποίο θα είναι ένας παράδεισος για κάθε φυλή και είδος πλασμάτων. Για να το πετύχουν αυτό ο Evan και οι φίλοι του θα πρέπει να δημιουργήσουν νέα κτήρια, τείχη γύρω από το βασίλειο, να φέρουν κατοίκους και να βοηθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο.

Όσο εξερευνούμε τα διάφορα μέρη του κόσμου του Ni No Kuni II θα εξερευνήσουμε και θα ανακαλύψουμε μοναδικά και όμορφα μέρη, θα ταξιδέψουμε σε μαγικούς κόσμους και θα βρούμε ανθρώπους, πλάσματα και υπηκόους που θα θελήσουν να έρθουν στο βασίλειο μας – με πολλούς από αυτούς να έχουν ιδιαίτερες ικανότητες και δεξιότητες που θα είναι χρήσιμες.

Για να τις αξιοποιήσουμε τις ικανότητες κάθε κατοίκου θα πρέπει πρώτα να έχουμε δημιουργήσει κτήρια και εγκαταστάσεις όπως weapon workshops, cookshops, general stores και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε. Φυσικά, αυτά τα κτήρια ανοίγουν και προς εμάς δίνοντάς μας έτσι την δυνατότητα να δημιουργήσουμε νέο εξοπλισμό, εργαλεία και όπλα, ενώ παράλληλα μπορούμε να έχουμε τα δικά μας καταστήματα.

Κάθε κτήριο μπορεί να επεκταθεί, να μεγαλώσει και να εξελιχθεί δίνοντας πάντα το αντίστοιχο χρηματικό πόσο. Όσο βρισκόμαστε εκτός του Evermore, οι υπήκωοί μας μαζεύουν χρήματα και τα προσθέτουν στο χρηματοκιβώτιο του βασιλείου. Αυτά τα χρήματα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για προσωπικό όφελος ή να τα ξοδέψουμε για την βελτίωση του βασιλείου.

Η διαχείριση του Evermore προσθέτει ακόμα παραπάνω στρώματα περιεχομένου σε ένα ήδη γεμάτο παιχνίδι αλλά γρήγορα θα διαπιστώσουμε πως για να χτίσουμε όπως θέλουμε το βασίλειό μας και να το βελτιώσουμε θα πρέπει να μαζεύουμε συνεχώς αντικείμενα και συνεπώς να λαμβάνουμε μέρος σε μάχες και side quests.

Ένα από τα στοιχεία που ίσως “ενοχλήσουν” κάποιους από εμάς είναι πως οι θέσεις κάθε κτηρίου είναι προκαθορισμένες οπότε δεν μπορούμε να τροποποιήσουμε το Evermore σύμφωνα με τις καλλιτεχνικές μας προτιμήσεις.

To Ni No Kuni II: Revenant Kingdom είναι λίγο εώς πολύ γνωστό και αγαπητό στους λάτρεις του είδους. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που όπως αναφέραμε παραπάνω καταφέρνει να δημιουργήσει μια Ghibli-esque αισθητική τόσο με τα σχέδιά του όσο και με την ατμόσφαιρα του κόσμου του, τα animations και την ιστορία του. Κάθε ένας από τους χαρακτήρες μας μένει χαραγμένος στην μνήμη τόσο λόγω της εμφάνισής τους όσο και λόγω του χαρακτήρα και των ιδανικών τους.

Η δουλειά που έχει γίνει από την Level-5 για την μεταφορά του τίτλου στο Nintendo Switch μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον εκπληκτική καθώς από τα πρώτα λεπτά παρατηρήσαμε πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερα τεχνικά θέματα και τα καρέ κυμαίνονται μέχρι και σε 60fps σταθερά (σε κάποιες σκηνές και τοποθεσίες). Ωστόσο, λόγω των σχεδίων και της εμφάνισης του τίτλου, η πτώση στα καρέ φαντάζει σχετικά αμελητέα μιας και το animation δημιουργεί την ψευδαίσθηση μιας σταθερής παρουσίασης.

H Prince’s Edition από την άλλη, πέρα από το βασικό παιχνίδι προσθέτει και όλα τα expansions που κυκλοφόρησαν από το 2018 μέχρι και σήμερα προσθέτοντας παραπάνω ώρες στην ιστορία του παιχνιδιού με μερικά νέα quests και κεφάλαια. Ορισμένα από τα DLCs “κλείνουν” ορισμένα κενά στην ιστορία ενώ παράλληλα προσθέτουν τόσο νέα συστήματα στην μάχη – όπως είναι το Time Slow όταν αποφεύγουμε “στο τσακ” μια επίθεση – αλλά και νέα είδη τεράτων και αποστολών για να ολοκληρώσουμε. Έτσι, ένα παιχνίδι 50 ωρών μπορεί εύκολα να επεκταθεί παραπάνω με αυτό το extra περιεχόμενο.

Ευχαριστούμε θερμά την Bandai Namco Hellas για τη διάθεση του παιχνιδιού.