fbpx
Home ReviewsGame Reviews Marvel’s Guardians of the Galaxy | The Review

Marvel’s Guardians of the Galaxy | The Review

Γράφει ο/η Δημήτρης Γαλατσάνος

Το αν ή όχι το Guardians of the Galaxy θα είναι επιτυχημένο, εξαρτάται πάντα από τους χαρακτήρες. Εάν η δημιουργός του, Eidos-Montréal δεν το έκανε αυτό σωστά, ολόκληρο το παιχνίδι θα έχανε πόντους. Το να έχουμε την ομάδα πίσω από τα τελευταία δύο παιχνίδια του Deus Ex ήταν σίγουρα μια εκπληκτική επιλογή. Ωστόσο, ήμουν σίγουρος ότι οι άνθρωποι της Eidos θα μπορούσαν να χτίσουν μια αφηγηματική ιστορία και ένα καστ χαρακτήρων που θα κάνουν αυτό το franchise να πετύχει. Και αυτό έκαναν. Η αφήγηση του παιχνιδιού μπορεί να μην είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά είναι τόσο ευχάριστο να περνάς χρόνο με το παιχνίδι, που τα περιστασιακά λάθη δεν αποσπούν και πολύ την προσοχή από την διαστημική περιπέτεια.

Το Guardians of the Galaxy, χρειάζεται πάνω από 20 ώρες για να αφηγηθεί μια αρκετά απλή ιστορία: ο Star-Lord ελευθερώνει κατά λάθος κάτι, που θα απειλήσει ολόκληρο τον γαλαξία. Όλα ξεκινούν όταν η ομάδα ψάχνει την Quarantine Zone για να βρει ένα ζώο άξιο να πουληθεί στη φοβισμένη Lady Hellbender, μια πολέμαρχο που έχει το δικό της καταφύγιο τεράτων. Στην συνέχεια, τα πράγματα δεν πάνε όπως θα έπρεπε και η ομάδα αναγκάζεται να προσπαθήσει να τα διορθώσει. Στην πορεία, θα έρθουν αντιμέτωποι με την Nova Corp, την ίδια τη Lady Hellbender και μια φανατική εκκλησία που θέλει να υποδουλώσει τον γαλαξία.

Καταλαβαίνω γιατί οι χαρακτήρες έχουν τόσο μεγάλη επιτυχία, αλλά ο ρυθμός της αφήγησης εδώ είναι κουραστικός. Το παιχνίδι κάνει το ίδιο πράγμα που κάνουν οι περισσότερες σειρές της DC στο The CW, Προσπαθεί να διογκώσει μια μικρότερη ιστορία.

Καστ και πλοκή

Το Guardians of the Galaxy θα είχε καλύτερη πλοκή συνολικά αν το παιχνίδι τελείωνε στις 15 ώρες. Ωστόσο, συνεχίζεται για άλλες επτά ώρες περίπου μετά από αυτό. Πέρασα καλά αυτές τις τελευταίες επτά ώρες, αλλά θα ήταν καλύτερα να τελείωνε νωρίτερα.

Οι διάλογοι στο παιχνίδι είναι εξαιρετικοί. Είναι σταθερά κωμικό, συναρπαστικό και υπάρχει συνεχής ανάπτυξη χαρακτήρων και ένθερμες στιγμές. Το Guardians of the Galaxy φαίνεται καλύτερο όταν εστιάζει στο καστ του. Στην αρχή, αυτό δεν επιτυγχάνεται, κάτι που γίνεται πράξη κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Οι Rocket, Drax και Groot είναι τέλειοι. Η Gamora ακούγεται πολύ φυσιολογική, δεν έχει την ένταση που περίμενα από τον χαρακτήρα, αλλά η ερμηνεία της είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Το δεύτερο καστ είναι εξίσου μεγάλο — το πρόβλημα είναι o Star-Lord. Aκούγεται ανόητος και ψεύτικος πολλές φορές. Η ερμηνεία του στα κινούμενα σχέδια δεν συνάδει με την πραγματικότητα. Δεν βοηθάει το γεγονός ότι έχει μια αξιοσημείωτη καναδική προφορά, παρά το γεγονός ότι ο Peter Quill είναι από το Μιζούρι. Με απλά λόγια, ένας από τους πιο σημαντικούς χαρακτήρες του παιχνιδιού φαίνεται λάθος.

Χαρακτήρες και χειρισμός

Παρά το γεγονός ότι αυτό είναι ένα παιχνίδι που επικεντρώνεται “στους” Guardians of the Galaxy, ο Star-Lord είναι ο μόνος χαρακτήρας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε από μερικές διαφορετικές απαντήσεις διαλόγου, ενώ σας δίνεται και ένας μεγάλος αριθμός επιλογών σε όλο το παιχνίδι. Αυτά δεν κάνουν μεγάλη διαφορά, αλλά δημιουργούν αξιοσημείωτες εντυπώσεις, σε σημείο που αξίζει να επαναλάβετε τις ενότητες για να δείτε τι θα συμβεί αν λάβετε μια διαφορετική απόφαση. Όσον αφορά το gameplay, το Guardians of the Galaxy χωρίζεται σε 16 ενότητες που επικεντρώνονται στη μάχη, τους μηχανισμούς του παιχνιδιού και τη γενικότερη πλοήγηση.

Ο χειρισμός είναι ικανοποιητικός, αν και δεν υπάρχει τρόπος να τρέξετε, κάτι που μπορεί να κάνει την κίνηση λίγο πιο αργή από ότι θα ήθελα. Οι ενότητες διαδραματίζονται σε μια μεγάλη ποικιλία περιβαλλόντων με μυστικά για να ανακαλύψετε, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής εξαρτημάτων και νέων κοστουμιών για ολόκληρο το πλήρωμα. Ως Star-Lord, δίνετε εντολές στην ομάδα, για την παράκαμψη των εμποδίων και την επιτυχία στη μάχη. Θα πείτε στον Drax που να μετακινήσει ορισμένα αντικείμενα, θα ζητήσετε από την Gamora να ανοίξει ένα νέο άνοιγμα ή θα ζητήσετε από τον Groot να δημιουργήσει μια γέφυρα από ρίζα. Ομοίως, όλοι έχουν μια σειρά από χρήσιμες ικανότητες που μπορείτε να τους ζητήσετε να χρησιμοποιήσουν ενώ αγωνίζεστε.

Ο Star-Lord μάχεται με τα όπλα του, τα οποία είναι διαφορετικά, σε σύγκριση με το πώς είναι στις ταινίες. Το παιχνίδι παίρνει την προσωπικότητα και τη γενική του αισθητική από τις ταινίες, αλλά η παράδοση και η οικοδόμηση του κόσμου, είναι βαθιά ριζωμένες στα κόμικ. Τα τέσσερα διαφορετικά στοιχεία του χαρακτήρα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αλληλεπίδραση με πράγματα κατά την πλοήγηση, καθώς και κατά τη διάρκεια της μάχης. Ο πάγος παγώνει τους εχθρούς, ο ηλεκτρισμός τους τινάζει, ο άνεμος τους τραβάει κοντά του, ενώ το πλάσμα τους βάζει φωτιά. Ακόμα, υπάρχει η κανονική πυρκαγιά blaster, που σας επιτρέπει να εκτελείτε γρήγορες βολές ή να τις φορτίζετε εάν αγοράσετε την αναβάθμιση. Μια άλλη αναβάθμιση σας δίνει επίσης τακτικές επαναφορτώσεις, καθώς τα όπλα υπερθερμαίνονται γρήγορα.

Συνολική εικόνα του παιχνιδιού

Το Guardians of the Galaxy, σας φέρνει απέναντι σε κανονικούς ανθρωποειδείς εχθρούς και εξωγήινους. Όλοι έχουν αδυναμίες και συγκεκριμένες τακτικές που λειτουργούν καλύτερα εναντίον τους. Ο Star-Lord μπορεί να αιωρείται ενώ πυροβολεί, επομένως η κινητικότητα εδώ είναι εκπληκτική. Η χρήση των ικανοτήτων των συμπαικτών σας είναι εξίσου ικανοποιητική. Οι κινήσεις τους είναι όλες καλές για διαφορετικά πράγματα. Η Gamora προκαλεί την μεγαλύτερη ζημιά σε έναν στόχο. Ο Drax προκαλεί την μεγαλύτερη ζημιά στον εχθρό, ο Rocket έχει τις καλύτερες επιθέσεις που επηρεάζουν ολόκληρη την περιοχή και ο Groot μπορεί να καρφώσει τους εχθρούς στην θέση στην οποία βρίσκονται. Οι αναμετρήσεις παρέχουν εμπειρία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά νέων ικανοτήτων, έτσι συχνά θα νιώθετε ότι η ομάδα γίνεται πιο δυνατή.

Ο Star-Lord μπορεί να χρησιμοποιήσει ειδικές κινήσεις, η καλύτερη από τις οποίες του επιτρέπουν να εκτινάσσει γρήγορα και αδιάκοπα τους εχθρούς προκαλώντας τους τεράστιες ζημιές. Η κίνηση αυτή χρησιμοποιεί αρκετή από την ενέργεια του ήρωα, κάτι που τον κάνει ευάλωτο. Έχει ασπίδα, ωστόσο αυτή επαναφορτίζεται αργά. Παρόλα αυτά, οι εχθροί χάνουν ενέργεια όταν εκτινάσσονται, επομένως το να παραμείνετε ζωντανοί δεν θα είναι πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση. Η μάχη είναι πολύ διασκεδαστική, αλλά γίνεται λίγο βαρετή, καθώς το παιχνίδι προχωράει. Δεν είναι απλό, ούτε πολύπλοκο για το παιχνίδι το να παραμείνει ενδιαφέρον για περισσότερες από 20 ώρες, ειδικά με τα ατελείωτα εχθρικά κύματα στα τελευταία τμήματα του παιχνιδιού. Αν θέλετε ακόμα περισσότερα ωστόσο, υπάρχει ακόμα ένα νέο παιχνίδι, στο οποίο μπορείτε να διατηρήσετε όλον σας τον εξοπλισμό.

Ευχαριστούμε θερμά την CD Media για τη διάθεση του παιχνιδιού.