fbpx
Home ReviewsGame Reviews Marsupilami: Hoobadventure | The Review

Marsupilami: Hoobadventure | The Review

Γράφει ο/η Μιχάλης Παγκίδης

Πολλοί από εσάς και μάλιστα μεγαλύτεροι σε ηλικία, θα θυμάστε σίγουρα τα ξέγνοιαστα πρωινά του Σαββατοκύριακου, που ξυπνούσατε νωρίς νωρίς, στρωνόσασταν στην τηλεόραση και απολαμβάνατε με κορν φλεκς και γάλα τα αγαπημένα σας καρτούν. Κάπου εκεί, κοντά στην εποχή του millenium, την εμφάνισή του έκανε και ένα παλαβιάρικο θηλαστικό, που άκουγε στο όνομα Marsupilami. Ο γράφων αυτών των γραμμών, έμαθε – γνώρισε για την ύπαρξη του, μέσω του θρυλικού κόμικ Spirou & Fantasio του Rob-Vel, που αργότερα φυσικά, απέκτησε και την δική του animation σειρά καθώς ήρθε και στα ελληνικά στην χώρα μας στην συχνότητα του καναλιού Alter. Χαρακτηριστικό του κίτρινου φίλου μας είναι η μακριά ουρά που χρησιμοποιείτε ως επίθεση αλλά και άμυνα αλλά και η χαρακτηριστική – συνάμα μοναδική φράση Hooba! Έτσι λοιπόν, μετά από χρόνια και φτάνοντας κοντά στο τέλος για το 2021, η Microids, έφερε στο προσκήνιο μια νέα περιπέτεια του τρελού μας φίλου, ονόματι Marsupilami: Hoobadventure. Πάμε να δούμε μαζί τι έχει να μας προσφέρει ο νέος αυτός τίτλος και να θυμηθούμε τα παλιά;

Ένας βαθύς ύπνος έχει συνεπάρει το Marsupilami και ξαφνικά η παραλία ξεβράζει μια σαρκοφάγο. Το Marsupilami, γνωστό για την βλακεία που το διακατέχει, απελευθερώνει το αρχαίο πνεύμα, το οποίο με την μαγεία του, μετατρέπει σε υπηκόους του όλα τα ζωάκια της παραλίας να είναι υπό την δούλεψή του. Σκοπός σας, να επανορθώσετε την πατάτα που μόλις κάνατε και να έρθει σε ισορροπία και πάλι η παραλία. Το Marsupilami: Hoobadventure είναι ένα 2D platformer που θυμίζει κατά γράμμα τον γνωστό γορίλα της Nintendo, ναι, τον Donkey Kong και ποιο συγκεκριμένα το Country. Στον τίτλο θα έχετε να ολοκληρώσετε αποστολές μέσα από 3 χάρτες, οι οποίοι περιέχουν βασικές πίστες, bonus level αλλά και ένα boss fight. Στις πίστες σκοπός σας εκτός από το να φτάσετε στο τέλος, είναι να μαζέψετε φρούτα όπου αυτά σας δίνουν ζωές για να μην χάνετε, ενώ επίσης θα πρέπει να μαζέψετε και κάποια φτερά για να ξεκλειδώσετε τα bonus levels. Τώρα στις έξτρα αυτές πίστες, συλλέγετε κάποια tickets, όπου με αυτά μπορείτε να ξεκλειδώσετε άλλα bonus levels και πάει λέγοντας. Στα του boss fight μη νομίζετε ότι θα αρχίσετε τα μπουνίδια. Όχι, απλά θα πρέπει να κυνηγήσετε την μούμια που απελευθερώσατε στην αρχή, μέχρι το τέλος του επιπέδου. Φυσικά, η μούμια δεν θα κάθεται απλώς, θα σας πετάει διάφορα αντικείμενα για να σας κάνει την ζωή δύσκολη. Επίσης, όταν ολοκληρώνετε κάποιο επίπεδο, θα έχετε την δυνατότητα για έναν time trial γύρο. Όχι, αν δεν είστε trohpy hunters, δεν είναι ανάγκη να μπείτε στην διαδικασία.

Καλά όλα αυτά αλλά τι γίνεται με τον χειρισμό και τις ικανότητες που έχει ο Marsupilami; Εδώ είμαστε για να σας τα εξηγήσουμε. Είναι πολύ απλό. Ο παλαβιάρης φίλος μας, έχει ως βασικό όπλο του την μακριά ουρά του τόσο για επίθεση όσο και για άμυνα (άμυνα όχι στο παιχνίδι αλλά στα κομικ ναι). Από εκεί και πέρα, άλλες τρεις είναι οι ικανότητες του, να ρολάρει πολύ γρήγορα με την ουρά του με αποτέλεσμα να έχετε ταχύτητα, ένα διπλό άλμα αλλά και ένα ground slam πάλι με την ουρά του. Ο χειρισμός κατά τ’ άλλα είναι πολύ απλός καθώς απευθύνεται κυρίως σε μικρές ηλικίες και οικογένειες. Βέβαια, ναι μεν σε μικρές ηλικίες αλλά ο ρυθμός δυσκολίας ανεβαίνει κατακόρυφα στο τελευταίο νησί που εκεί οι μικροί μας φίλοι θα τα βρουν σκούρα σε μεγάλο βαθμό. Επίσης ένα καλό στοιχείο που τελικά δεν φαίνεται να διαφοροποιεί σε κάτι την κατάσταση, είναι η δυνατότητα να επιλέξετε σε άλλα δύο Marsupilami (τα αδέρφια του) διαφορετικού χρώματος. Δυστυχώς ενώ σαν σκέψη είναι καλή με το να σπάει η μονοτονία του ίδιου χαρακτήρα, στην πράξη δεν λειτουργεί γιατί δεν έχουν απολύτως καμία διαφορά μεταξύ τους στις δυνατότητες. Απλά αλλάζει το χρώμα και ο σχεδιασμός του εκάστοτε θηλαστικού.

Συνεχίζοντας στα του τεχνικού τομέα, όσον αφορά το κομμάτι των γραφικών, έχουμε έναν κόσμο ζωντανό με πολλά γεμάτα χρώματα τόσο στο design του ήρωα αλλά και του background αλλά δυστυχώς είναι σε σημείο στοιχεία ανακυκλωμένα ξανά και ξανά σε κάθε level χωρίς να ξεχωρίζουν. Ο τομέας της μουσικής κυμαίνεται και αυτός στα ίδια περίπου επίπεδα και εκτός αυτού δεν υπάρχουν voice overs ή γενικά κάποια ομιλία από του ήρωες του παιχνιδιού, πάρα μόνο την γνωστή φράση του Marsupilami, Hooba! Από την άλλη, η κάμερα είναι άρτια δομημένη χωρίς να δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα σε κανένα σημείο ολόκληρου του παιχνιδιού.

Συνοψίζοντας, το Marsupilami: Hoobadventure, είναι ένας πολύ καλός τρόπος χαλάρωσης τόσο για τους μικρούς μας φίλους όσο και τους πιο νόσταλγους fans του ήρωα, ειδικά την περίοδο των εορτών. Προσπαθεί να μοιάσει στο Donkey Kong Country: Tropical Freeze αλλά δεν τα καταφέρνει. Η μικρή διάρκεια και τα επαναλαμβανόμενα levels δεν το βοηθούν και πολύ, αλλά από την άλλη, αποτελεί μια πολύ ευχάριστη περιπέτεια για κάποιες ώρες ψυχαγωγίας – νοσταλγίας, που θα σας κρατήσουν ξέγνοιαστες ώρες χαλάρωσης. Ίσως ένα πολύ καλό δώρο για τις γιορτές.. Hooba!!!

Ευχαριστούμε θερμά την Enarxis για την διάθεση του παιχνιδιού.