fbpx
Home HOT Keeping an eye on October 2020

Keeping an eye on October 2020

Γράφει ο/η Νίκος Καραζαφείρης

Η ηρεμία πριν την καταιγίδα.

Αισίως φτάσαμε στον Οκτώβριο του πολύπαθου και τόσο ανατρεπτικού 2020 και αισθανόμαστε σαν να φτάσαμε στη θάλασσα και μπήκαμε στο νερό ως τους αστραγάλους, περιμένοντας μπας και η θάλασσα έχει κάτι νέο να μας προτείνει πριν πάρουμε την απόφαση για την πολυπόθητη βουτιά.

Οι προηγούμενοι μήνες ανέλαβαν το βάρος των μεγάλων και πολυπόθητων ανακοινώσεων όσον αφορά πάντα τα της επερχόμενης γενιάς δρώμενα. Γνωρίσαμε το παρουσιαστικό των 2 (+2) νέων κονσολών, πήραμε μια γεύση από το software, την hardware δομή (έστω και μονόπλευρα), μάθαμε τιμές και ημερομηνίες κυκλοφορίας. Τι μας μένει λοιπόν για το μήνα Οκτώβριο;

Κατ’ αρχάς, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, την “ωμή” παρουσία ενός PS5 σε έναν φυσικό χώρο, δίπλα σε αντικείμενα (ή ανθρώπους) για να μπορέσουμε να κρίνουμε το περιβόητο μέγεθος που φέρει. Ίσως τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές αυτό να έχει γίνει πραγματικότητα, αλλά κόντρα στην Joan Baez που μου τραγουδάει “You’re not nostalgic“, απλά θέλω να εκφράσω την αγωνία μου.

Βεβαίως, ακόμα πιο σημαντικό από την παρουσία της κονσόλας σε αληθινό χώρο, είναι το τι κρύβει κάτω από τον κομψότεχνα σχεδιασμένο μανδύα της. Εδώ είναι που θα κριθεί ένα μεγάλο μέρος της μάχης που δίνεται ήδη για την τεχνολογική επικράτηση μεταξύ των δύο κολοσσών. Ενώ είδαμε ένα αριστοτεχνικό άρτιο δέσιμο hardware στην κονσόλα της Microsoft (τόσο καλό που σίγουρα το ζηλεύουν ακόμα και οι κορυφαίοι PC modders του κόσμου), η SONY ακόμα δεν θέλει να μας πει τι φοράει κάτω από τα ρούχα της. Κάποιοι λένε πως φοβάται καθώς έχει “φάει σκόνη” και αυτό που θα δείξει ίσως φέρει κακό αποτέλεσμα στις (προ)πωλήσεις, κάποιοι αντικρούουν με τον ισχυρισμό πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ως κραταιά δύναμη στο χώρο και απλά δε τη νοιάζει. Μας νοιάζει όμως εμάς. Εμάς που είχαμε το PS4 σε αναμονή για προσγείωση κάθε φορά που ο Kratos πετούσε το τσεκούρι, εμάς που στρώναμε υγρές πετσέτες στο Xbox 360 μπας και του κατεβάσουμε τον πυρετό και δεν μας προσφέρει δαχτυλίδι αρραβώνων. Global warming is real, just face it.

Ακόμα κάτι που περιμένουμε να δούμε από το PS5, είναι ένα (μόνο ένα;) hands on, το πως λειτουργεί στην ουσία. Πόσο καλός πια είναι αυτός ο περιβόητος SSD? Πως είναι το λειτουργικό του; Πως αισθάνεσαι όταν παίζεις βρε παιδί μου; Άργησε πολύ η SONY να δώσει υλικό στους δημοσιογράφους, youtubers, influencers, τεχνικούς κλπ. Εγώ προσωπικά έφτασα να δηλώνω πως ακόμα φτιάχνουν την κονσόλα, χιλιοστό προς χιλιοστό, μπας και και καταφέρουν ότι καλύτερο μπορούν ακόμα και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Βέβαια ας γίνω ρεαλιστής, εκατομμύρια PS5 βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αποθήκες και περιμένουν να αντικρίσουν τον ήλιο.

Θα γίνει όμως κι αυτό πολύ σύντομα, οπότε αυτό που περιμένουμε από τον Οκτώβριο είναι να μας εισάγει σε ένα νέο πεδίο μάχης του πολέμου που έχει ξεκινήσει, ένα πεδίο στο οποίο πρωταγωνιστούν εθελοντές και μισθοφόροι, οι οποίοι θα βράσουν το αίμα των οπαδών και θα κάνουν τα πάντα να μας δείξουν πόσο πιο όμορφο είναι το παιδί τους και πως θα γίνει μεγαλογιατρός όταν μεγαλώσει.

Κλείνω, αν και ουσιαστικά προσφέρω εισαγωγή, με μια ατάκα που άκουσα από κάποιον Youtuber που μου έκανε εντύπωση, όχι γιατί είναι πρωτότυπη (αν και είναι), αλλά γιατί με έκανε να νοιώσω ακριβώς τι σημαίνει: For the first time, the marketing said the truth”.