fbpx
Home JG OriginalsΕιδικά Θέματα Just in the wind | A weekly forecast

Just in the wind | A weekly forecast

Γράφει ο/η Στέλιος Αναγνωστόπουλος

Η νέα αυτή χιουμοριστική στήλη θα είναι εβδομαδιαία και θα ασχολείται με τον χώρο των video games. Πολλές φορές θα τον υπερβαίνει αφού η pop culture από τη φύση της επιτρέπει αναφορές και αναδρομές, ποιητική αδεία ή καθ’ υπερβολή συστοιχίες. Σκέψεις, κρίσεις, αποκρίσεις, αναλαμπές, συμπεράσματα, συνεπές trolling, λογοπαίγνια, reviews σε haiku, μόνιμη μεταμοντέρνα ανωριμότητα, βαριά και ασήκωτα λόγια του αέρα. Have fun, stay JustGamers!

Την Πέμπτη κυκλοφορεί το «The Medium». Θυμάστε τη σκιά του Δράκουλα στην ομώνυμη ταινία του Κόπολα; Φανταστείτε τώρα το «Silent Hill» σαν σκιά του «The Medium». Όχι;

Η Konami ανακοίνωσε σήμερα ότι κλείνει τρία τμήματα παραγωγής ώστε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της..αγοράς. Ελπίζουμε αυτή η εξέλιξη να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή και να μην στριμώξουμε στο backlog και στην wishlist remake και remaster.

Πες όχι στο hype, πες όχι στο hype, πες όχι στο hype. Δε θα αντέξω κι άλλη απογοήτευση. Δεν αναφέρομαι στο «Cyberpunk 2077».

Πανικος με την MS που μέσα σε ένα 24ωρο ανακάλεσε την αύξηση της τιμής του Live Gold μετά από πιέσεις της κοινότητας. Μπράβο της αλλά υπάρχουν και εργαστήρια με ελεγχόμενο περιβάλλον για πειράματα.

Παλι προβλήματα με το νέο patch 1.1 του Cyberpunk 2077. Πλέον δε διαβάζει κανείς το log με τις διορθώσεις. Τους προλαβαίνει απολογούμενη η CDPR.

Εκ παραδρομής έβαλα το log του εν λόγω patch για υπότιτλο στο cyberpunk b-movie του 1988 «Crime Zone» (έχω το αυθεντικό DVD, μην είστε κακοήθεις, αμέσως) και συγχρ00:00:09,320νίστηκε –> 00:00:11,800αμέσως! Δε υπάρχουν πια τέτοια έργα.

Έπαιξα το «OMORI». Άξιζαν τα -επιπλέον- πέντε plus χρόνια αναμονής του Kickstarter. Earthbound lovers unite!

Το gameshow για το Resident Evil δε με απογοήτευσε αρκετά στο livestream οπότε είπα να το δω σε επανάληψη /αισθάνεται emo στην τοποθεσία JustGamer/.

Ενταξει, δεν είναι ακριβώς Resident Evil το «Village» αλλά από ατμόσφαιρα σκίζει. Hype,hype,hype. Να το πάλι, σαν λόξυγγας μετά από 40 gigabyte day one patch.

Καλα, αυτοί που κατάφεραν να αγοράσουν PS5 και XBSX στην πρώτη παρτίδα τα πουλάνε σε διπλάσια τιμή γιατί είναι ελαττωματικά. Όλοι οι συλλέκτες το γνωρίζουν αυτό.

Σύμφωνα με τα UK charts της προηγούμενης εβδομάδας, το «Hitman 3» κατάφερε να «εκθρονίσει» τον βασιλιά της καραντίνας, «Animal Crossing». Η κανονικότητα επιστρέφει.

Αναπολω τις ημέρες της πρώτης καραντίνας.

Το παραπάνω σχόλιο δεν ήταν αρχικά στη μορφή που εμφανίζεται. Έγραψα πολύ πολύ άσχημα πραγματάκια για έναν πασίγνωστο developer και μου τα έκοψε η λογοκρισία με patch

Επειδη δέχομαι ΒΡΟΧΗ μηνυμάτων (ακόμα και από άλλα site!) ζητώντας να κατονομάσω ποιο είναι το πιο αγαπημένο μου underrated παιχνίδι όλων των εποχών, η απάντηση είναι το «Deadly Premonition».

Οχι, το Witcher ΔΕΝ είναι RPG. Ούτε το Cyberpunk 2077. Ούτε τα 2/3 που αναφέρονται στο Steam ως τέτοιο είδος.

Δε θυμάμαι ποιος ήταν ο πρώτος θάνατος που «βίωσα» σαν παιδί μέσα από video game και αυτό με θλίβει ακόμα περισσοτερο.

Παρακολουθω αυτόν τον καιρό το sci-fi «The Expanse». Φίλοι του «Elite Dangerous», σπεύσατε! Πολιτικές ίντριγκες, νουάρ ατμόσφαιρα, εξαιρετική υποκριτική και σκηνοθεσία!

Αναμένω εναγωνίως το λαβκραφτιανό «The Shore» του Άρη Δραγώνη το οποίο κυκλοφορεί στις 19 Φεβρουαρίου. Το demo που έπαιξα πριν μήνες με ενθουσίασε και παράλληλα με προβλημάτισε· αφού διαθέτουμε τόσο δημιουργικά μυαλά γιατί χωλαίνουμε σε developing; (εντάξει, εντάξει, ρητορικό είναι το ερώτημα)

Υπάρχει κάποιος αναγνώστης μας που να ασχολείται με το «Final Fantasy XIV»; Είμαι στον server Odin (Summoner 62 lvl) αν θέλετε βοήθεια/καθοδήγηση. Κάνεις; Έστω κάποιος WoW refugee; Κλάψ.

Εντονη φημολογία και αυτή την εβδομάδα για πιθανή κυκλοφορία ενός Nintendo Switch Pro. Χαίρομαι που διαρηρείται σταθερά η ελπίδα στην κοινότητα. Όχι, αλήθεια. Αλήθεια.

/Alt+F4/