fbpx
Home JG Originals Just in the wind | A weekly forecast

Just in the wind | A weekly forecast

Γράφει ο/η Στέλιος Αναγνωστόπουλος

Ποιητική αδεία ή καθ’ υπερβολή pop culture συστοιχίες, σκέψεις, κρίσεις, αποκρίσεις, αναλαμπές, συμπεράσματα, συνεπές trolling, λογοπαίγνια, reviews σε haiku, μόνιμη μεταμοντέρνα ανωριμότητα, βαριά και ασήκωτα λόγια του αέρα. Have fun, stay JustGamers!

Είχαν δεν είχαν έδωσαν τροφή για hype με τις φημολογίες για πιθανή έκδοση του Switch Pro και μάλιστα με 4k υποστήριξη. Προσωπικά, δεν ψήνομαι για «αναβάθμιση» αφού δεν τίθεται -ακόμα τουλάχιστον- σε βάσεις 3DS/New 3DS.

Ένα πολύ ενδιαφέρον FMV horror adventure που παίζω είναι το “At Dead Of Night”. Πρόκειται για ένα αμάλγαμα ghost hunting και καταδίωξης με αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία. Αν και έχει κυκλοφορήσει από τον Νοέμβριο του 2020 ομολογώ ότι δεν το είχα υπόψιν μου.

Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο το “Valheim” αφού ξεπέρασε τις πέντε εκατομμύρια πωλήσεις μέσα σε ένα μήνα! Μιλάμε για απίστευτο νούμερο αν αναλογιστούμε την απουσία προώθησης αλλά και το μέγεθος του developer.

Νέος τίτλος ο οποίος διαδραματίζεται στο σύμπαν του Dragonball είναι το “Dragon Ball: Demon Breaker”. Πρόκειται για ένα free fan project το οποίο κινείται στα χνάρια παιχνιδιών όπως το “Devil May Cry”. Θα έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε Saiyans σε διάφορες μορφές τους. Προς το παρόν μπορείτε να παίξετε το demo με τον future Trunks και χωρίς να έχει ανακοινωθεί επίσημα ημερομηνία κυκλοφορίας.

Πέρασα πολύ όμορφα με τις τρείς ομάδες developers που επέλεξα (sic) και συμμετείχαν στο φετινό εξ αποστάσεως Global Game Jam. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και μέσα από αυτή τη στήλη και να σας ευχηθώ τα καλύτερα με ό,τι και αν ασχοληθείτε μελλοντικά! Μακάρι να υπήρχε η ευχέρεια χρόνου να παρουσιάσω όλες τις ελληνικές συμμετοχές…Οι «συνεντεύξεις» θα «ανέβουν» εν ευθέτω χρόνω και θα είναι διαθέσιμες στο Spotify και στο YouTube του JustGamer.

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας η ογδόη Μαρτίου –έχω δυσανεξία στις..παγκόσμιες ημέρες, though- και όπως έχετε αντιληφθεί, κάποιοι από εσάς τουλάχιστον, η..οντολογία του σεξισμού καλά κρατεί αφού δεν είναι λίγα τα παραδείγματα και μέσα στην pop culture που συντηρούν όλα τα κοινωνικά φάσματα συμπεριλαμβανομένων των προκαταλήψεων και των στερεοτύπων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το στερεότυπο συνοψίζεται στο ότι «οι γυναίκες δεν είναι παρά άνδρες γυρισμένες ανάποδα»…

Αργεί, αργεί πολύ το “Chronicles of Innsmouth: Mountaitns of Madness” το οποίο κανονικά θα κυκλοφορούσε στις 16 Φεβρουαρίου αλλά τελικά μετατέθηκε για τις 23 Μαρτίου. Σας υπενθυμίζω ότι πρόκειται για ένα old school adventure game στο οποίο θα ελέγχετε, μεταξύ άλλων, τους Abdul Alhazred τον “τρελό Άραβα” «συγγραφέα» του Necronomicon αλλά και την Αυτού Εξοχότητα H.P. Lovecraft! Υπομονή, Μεγάλοι Παλαιοί…

Το αυτό και για το “NoseBound” το οποίο υποτίθεται θα κυκλοφορούσε στις 19 Ιανουαρίου αλλά τελικά θα θα το δούμε, σύμφωνα με την εταιρεία, τον Ιούνιο. Για όσους δεν το παρακολουθούν, πρόκειται για ένα point and click horror adventure επηρεασμένο από ιστορίες και χαρακτήρες των H. P. Lovecraft, Raymond Chandler, Dashiel Hammet αλλά και από συγγραφείς του αποκρυφισμού όπως οι Aleister Crowley, Eliphas Levi, Papus και Heinrich Cornelius Agrippa.

Απευθύνομαι σε looters: μην ζητάτε κατ’ ιδίαν “τιμούλα” κάνοντας εξευτελιστικά παζάρια για τιμές χώμα και μετά κοκορεύεστε στις αντίστοιχες σελίδες «επίδειξης». Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά είστε τοξικοί και δεν έχετε καμία επαφή με gaming κοινότητες. Έχετε διαφορετική άποψη; Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man, όπως θα έλεγε και ο Dude στο “Big Lebowski”.

Η Idea Factory International ανακοίνωσε ότι το τελευταίο κεφάλαιο της σειράς “Mary Skelter Finale θα κυκλοφορήσει σε φυσική μορφή αλλά και ψηφιακά στην Ευρώπη και την Αμερική το φθινόπωρο. Σύμφωνα με την εταιρεία, θα ολοκληρωθούν οι περιπέτειες των «Blood Maidens» καθώς θα προσπαθήσουν να αποδράσουν από την Jail, τον ζωντανό Πύργο στον οποίο είναι εγκλωβισμένες. Το παιχνίδι έχει ήδη κυκλοφορήσει από τον Νοέμβριο του 2020 στην Ιαπωνία (ε, καλά τώρα…)

Όταν πρωτοέπαιξα το Silent Hill 2 (I was there 3000 years ago meme enabled), είχα αυτή την τρελή θεωρία ότι ο Eddie ήταν μια προσωποποιημένη ενοχική εκδοχή του James. Έπεσα λίγο έξω κατά έναν (δύο εν προκειμένω) Pyramid Head αλλά δε με χάλασε κιόλας.

Νέο παιχνίδι στο σύμπαν του Alien είναι το “Aliens: Fireteam”. Πρόκειται για ένα co-op shooter στο οποίο δημιουργείτε μια ομάδα κρούσης είτε με δύο ακόμα φίλους σας είτε με bots εναντίον των αγαπημένων μας xenomorphs. Αν και δεν έχω ιδιαίτερες προσδοκίες, ειδικά μετά το εξαιρετικό “Alien: Isolation”, το αναμένω λόγω αγάπης προς το franchise.

Πράγματα που θα βρείτε σε λίστα μου στο YouTube: Το σουρεαλιστικό μικρού μήκους animation PUPARIA (link στον τίτλο). Αυτό το χαμόγελο της ασπρομάλλας κοπέλας στο τέλος, με έκανε να ανταπαντήσω με τον ίδιο τρόπο κατεδαφίζοντας προσώρας τον τέταρτο τοίχο της οθόνης.

Όπως πληροφορήθηκα, ο σεναριογράφος του “John Wick” Derek Kolstad και τα Amazon Studios εργάζονται για τη μεταφορά του horror action manga και μετέπειτα anime “Hellsing” σε live action έργο. Ας ελπίσουμε ότι…oh well, it’s gonna suck anyways.

/Alt+F4/