fbpx
Home JG Originals Just in the wind | A weekly forecast

Just in the wind | A weekly forecast

Γράφει ο/η Στέλιος Αναγνωστόπουλος

Ποιητική αδεία ή καθ’ υπερβολή pop culture συστοιχίες, σκέψεις, κρίσεις, αποκρίσεις, αναλαμπές, συμπεράσματα, συνεπές trolling, λογοπαίγνια, reviews σε haiku, μόνιμη μεταμοντέρνα ανωριμότητα, βαριά και ασήκωτα λόγια του αέρα. Have fun, stay JustGamers!

Το Nintendo Direct ήταν σε γενικές γραμμές “meh” αλλά για να είμαι αντικειμενικός ο καθένας κρίνει σύμφωνα με τις προσδοκίες του -για να μην γράψω με την αντίληψή του και γίνω σφόδρα κακός.

Εντάξει, δεν περίμενα να ανακοινωθεί και η ημερομηνία κυκλοφορίας για το νέο «Metroid» αλλά θα μπορούσαν να μας προϊδεάσουν. Να, ας πούμε, με ένα hint τύπου «όταν ξαναβγούμε από τα σπίτια μας χωρίς μάσκες».

Χάθηκε ο κόσμος, αγαπημένη βιομηχανία, -αφού έχετε προσανατολιστεί στις επανεκδόσεις– για μια επανακυκλοφορία της τριλογίας «Xenosaga»;

Με ένα αρκούντως παράξενο παιχνίδι ασχολήθηκα την προηγούμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα με το demo του «The Parrot who summons demons». Πρόκειται για ένα visual novel/FMV adventure (sic) με πολύ εκλεπτυσμένο horror στοιχείο. Ό,τι πρέπει για μια βροχερή χιονισμένη ημέρα.

Με τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση, λόγω των καιρικών συνθηκών, ξεσκόνισα PS Vita/3DS και ανακάλυψα εκ νέου τη μαγεία των handheld. Όχι, το Switch το έχω μόνιμα καρφωμένο στη βάση του.

Ανακάλυψα ένα ιδιαίτερο survival horror adventure ονόματι «Saturnalia». Έστειλα mail για να το..αναλάβω πιο γρήγορα και από την κατάρρευση του hype για το Cyberpunk 2077.

Έκανα εγγραφή για beta testing στο single player action RPG «Steelrising» στο οποίο συμμετέχετε στην επανάσταση των automaton με φόντο το Παρίσι του 18ου αιώνα. Steampunk; Hell, yeah! Το beta testing ξεκινά στις αρχές του Μαρτίου με διάρκεια 7 έως 10 ημέρες.

Το open world survival/crafting «Valheim» τα πήγε εξαιρετικά εκτινάσσοντας τις ψηφιακές πωλήσεις του μέσα σε δύο εβδομάδες στις τρία εκατομμύρια! Εξαιρετική δουλειά, φανταστικό περιβάλλον, εθισμός που ξεκινά από την Asgard καταλήγοντας στην Valhalla!

Βροχή οι διαγωνισμοί στα social media προσφέροντας PS5 και ΧBSX. Που τα βρίσκουν;

Δοκίμασα το demo του επερχόμενου RPG της Square Enix «Project Triangle Strategy». Δεν αποτελεί κάτι ιδιαίτερο και κινείται στα γνώριμα μονοπάτια παιχνιδιών τακτικής όπως τα «Final Fantasy Tactics» και «Fire Emblem: Three Houses». Νοσταλγικό περισσότερο και ελπίζω να υπάρχει ουσία όταν κυκλοφορήσει και όχι φαντασιακή συγκινησιακή φόρτιση.

Μια συμβουλή προς επίδοξους developers η οποία δεν έχει μεν άμεση σχέση με την τεχνική δημιουργία αλλά κυρίως με την ιδιοσυγκρασία. Αν σας χαρακτηρίζει η υπεροψία ή η ιδεοληψία αφήστε το καλύτερα για κάποιον άλλον γιατί αυτό βγαίνει και στην παραγωγή σας.

Ο Naoki Yoshida, director του Final Fantasy XIV, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη ότι το δημοφιλές MMORPG θα συνεχίσει να εξελλίσεται για πέντε χρόνια αν όχι για πάντα (παντοτινά ήθελα να γράψω αλλά θα ήταν αναπόφεκτη η αναθύμηση του Mumm-Ra του παντοτινού)!

Δύο ενδιαφέροντα νέα από το χώρο της μεγάλης οθόνης είναι η νέα ταινία του Ari Aster (Hereditary, Midsommar) «Disappointment Blvd» στην οποία πρωταγωνιστεί ο Joaquin Phoenix και το «Doors», ένα sci-fi thriller το οποίο, προς το παρόν, συνοψίζεται σε ένα εντυπωσιακό trailer.

Μην αγοράζετε παιχνίδια βασιζόμενοι στους αλγόριθμους των προτάσεων του Steam. Πιο πιθανό είναι να ολοκληρώσετε δύο φορές το Ghosts ‘n Goblins με σφραγισμένα μάτια και δεμένοι χειροπόδαρα παρά να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σας οτιδήποτε προτείνει το Steam.

Η επόμενη ανανέωση στα περιεχόμενα του «Animal Crossing» στις 25 Φεβρουαρίου θα περιλαμβάνει πολλά αντικειμένα με θεματική τον κόσμο του Mario. Προβαίνονας σε εκτεταμένη έρευνα κατέληξα στο αδιαμφισβήτο επιστημονικό συμπέρασμα -και ευελπιστώ σε αξίωμα μετά τo Nobel που θα μου προταθεί- ότι το update είχε προβλεφθεί ήδη από το 1985 αφού στο μήνυμα “Thank you Mario but our princess is in Another Castle” τα αρχίκα «AC» παραπέμπουν ξεκάθαρα στο «Animal Crossing», some ancient aliens theorists believe.

Όταν το παιχνίδι είναι απαράδεκτο ψάχνετε κι εκεί να εντοπίσετε στα credits ελληνικές συμμετοχές; Όχι, ε;

Να ξέρετε ότι από τούδε και στο εξής το «Just in the wind» θα αποτελεί συλλεκτική στηλη.

/Alt+F4/