fbpx
Home JG OriginalsΕιδικά Θέματα Just in the wind | A weekly forecast

Just in the wind | A weekly forecast

Γράφει ο/η Στέλιος Αναγνωστόπουλος

Ποιητική αδεία ή καθ’ υπερβολή pop culture συστοιχίες, σκέψεις, κρίσεις, αποκρίσεις, αναλαμπές, συμπεράσματα, συνεπές trolling, λογοπαίγνια, reviews σε haiku, μόνιμη μεταμοντέρνα ανωριμότητα, βαριά και ασήκωτα λόγια του αέρα. Have fun, stay JustGamers!

Η πιο συχνή λέξη για τον πρώτο gaming μήνα του 2021 παραμένει η «καθυστέρηση», ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η «αναβολή» και στην τρίτη θέση βρίσκεται επάξια το «τιμούλα;» το οποίο αναφέρεται σε αγγελίες για PS5 και XBSX.

Την προηγούμενη εβδομάδα έκανα λάθος παρομοίωση από την ταινία «Δράκουλας» για το Silent Hill ως σκιά του The Medium. Τελικά μοιάζει με τη σκιά του Lucky Luke η οποία όμως πυροβόλησε πιο γρήγορα.

Σοβαρά τώρα, τίμια η προσπάθεια της Bloober Team αλλά η μικρή διάρκεια του παιχνιδιού και κάποια παραστρατήματα που συνοψίζονται στο δίπολο expectation/reality (όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον dual world του παιχνιδιού) δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι σαν εισαγωγή ενός νέου IP έχει πολύ ενδιαφέρον.

Κυκλοφορούν φήμες ότι το Netflix θα προχωρήσει στην παραγωγή animated σειράς για το «Tomb Raider». Στο ελληνικό Netflix θα το εντοπίσετε ως «Τόμπ Ράιντερ».

Επέτειος 25 χρόνων, λοιπόν, από την παρουσίαση του πρώτου Tomb Raider. Θυμάμαι όταν μιλούσα στο τηλέφωνο με τον κολλητό μου σχολιάζοντας την ανακοίνωση της κυκλοφορίας αλλά δεν γνωρίζαμε πως να το χαρακτηρίσουμε λόγω των νέων δεδομένων στα γραφικά και το gameplay.

Παιχνιδάρες αυτόν τον μήνα δίνει το PS Plus! Control: Ultimate Edition, Destruction All Stars και Concrete Genie. Βρίζω λίγο που αγόρασα πριν λίγο καιρό το Control σε προσφορά αλλά και ποιος δεν έχει %#$%^@!€&(#$;

Στο προηγούμενο Just in the wind ανέφερα ότι παρακολουθώ το sci-fi «The Expanse» παροτρύνοντας τους παίκτες του Elite Dangerous να κάνουν το ίδιο. Έπρεπε να αναφερθώ και στους φίλους των The Outer Worlds και Mass Effect προς αποκατάσταση της συμπαντικής…εντροπίας αλλά βλέπετε είναι και 5 (και συνεχίζεται!) seasons, δεν τα προλαβαίνω όλα!

Ακόμα δεν έχω αποφασίσει ποια κονσόλα νέας γενιάς θα αποκτήσω. Νομίζω ότι και οι δύο εταιρίες διαθέτουν επαρκή χρόνο ώστε να ανοίξουν πλήρως τα..χαρτιά τους (αν εξαιρέσουμε το τρομερά συμφέρον XBOX Game Pass) μέχρι το καλοκαίρι που θα ξαναδούμε κονσόλες στα καταστήματα.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, το πιο ρεαλιστικό σενάριο για τον χρόνο εφοδιασμού των καταστημάτων με τις νέες κονσόλες θα ήταν το 202Χ, όπως στα intro των Megaman.

Δεν ασχολούμαι συχνά με visual novels αλλά το «Root film» που κυκλοφορεί για PS4 και Nintendo Switch στις 19 Μαρτίου μου κίνησε την περιέργεια. Ένα reboot μιας μυστηριωδώς ακυρωμένης τηλεοπτικής σειράς, ένας φόνος, πολύ ύποπτοι, ελάχιστος χρόνος (ιδανικά με φωνή David Hayter).

Ας πνίξουμε τον πόνο μας με το παραπάνω παιχνίδι μέχρι να κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο Sherlock Holmes: Chapter One.

Η CDPR κυκλοφόρησε επίσημα modding tools για το Cyberpunk 2077. Αν και είναι αρκετά νωρίς, αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα καλλιτεχνήματα της κοινότητας ειδικά εκείνα που θα τρολάρουν δίχως αύριο.

27 Ιανουαρίου 2021 23:09 : Το The Medium κατεβαίνει στο Game Pass και θα είναι διαθέσιμο αύριο στις 18:00.

28 Ιανουαρίου 2021 18:01: Κρίμα που δεν έχω ρεπό αύριο /σαδ φεις/.

Γνωρίζετε ότι στηρίζουμε τα indies με κάθε ευκαιρία οπότε σας «παρουσιάζω» ένα point and click adventure και μάλιστα one-woman project! Το cyberpunk μυστηρίου «The Sundew» θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι σε PC, Linux & Nintendo Switch και φαίνεται να έχει προοπτικές!

Αγαπημένο retro παιχνίδι; Ένα από αυτά έιναι το «Maximum Carnage» στο SNES. Ίσως το μοναδικό παιχνίδι της LJN που αξίζει.

There was a distinct comment here. It’s gone now.

Θα ήθελα τις μεταφορές των παρακάτω τηλεοπτικών σειρών σε video game από συγκεκριμένους παραγωγούς: Utopia (Yuji Horii, δημιουργός του Dragon Quest), The Office (Galactic Cafe – The Stanley Parable), Battlestar Galactica (Bioware, πρωτότυπο δεν θα ήταν, ε;), Breaking Bad (CDPR, μεχεχε), Mr. Robot (Toby Fox – Undertale), The good fight (Hideo Kojima).

/Alt+F4/