fbpx
Home JG Originals Just in the wind | A weekly forecast

Just in the wind | A weekly forecast

Γράφει ο/η Στέλιος Αναγνωστόπουλος

Ποιητική αδεία ή καθ’ υπερβολή pop culture συστοιχίες, σκέψεις, κρίσεις, αποκρίσεις, αναλαμπές, συμπεράσματα, συνεπές trolling, λογοπαίγνια, reviews σε haiku, μόνιμη μεταμοντέρνα ανωριμότητα, βαριά και ασήκωτα λόγια του αέρα. Have fun, stay JustGamers!

Βομβαρδισμός φημολογίας για πιθανή εξαγορά της Square Enix σε όλα τα γνωστά και μη site του χώρου. Με τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις επιθετικές κινήσεις της Microsoft, μονόδρομος πλέον -για να μην πω βέβαιο και στεναχωρήσω τους φίλους της…αυθυπόστατης και αυτορρυθμιζόμενης αγοράς- αποτελεί η επικράτηση δυο-τριών εταιρειών που θα ελέγχουν μονοπωλιακά οτιδήποτε, θα κατοχυρώνουν άυλα και υλικά πνευματικά και προσκείμενα σε αυτά «δικαιώματα» δίχως προοπτική και εξέλιξη. Έτσι ακριβώς όπως έχουν δημιουργήσει και το ανάλογο κοινό..

Φημών συνέχεια όσον αφορά την.. συνεργασία της Nintendo με την Microsoft για ενδεχόμενη μεταφορά του Game Pass στο Nintendo Switch. Θα ανέτρεπε τα δεδομένα, κανείς δεν αμφιβάλει γι’ αυτό, και προσωπικά ανυπομονώ με επιφυλάξεις μεν αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κύκλο των εξελίξεων που σίγουρα θα σηματοδοτήσει.

Η collector’s edition του Disco Elysium είναι ακριβή (208€) δεν αντιλέγω αλλά πιο ακριβό είναι.. το τελωνείο. Και καλά τα παιχνίδια από τις Η.Π.Α., όπως το συγκεκριμένο, αλλά μετά το Brexit κλαίμε με μαύρο δάκρυ όταν μας έρχεται η λυπητερή με κάτι 25άρια που χρεώνουν σε αγορές από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένας από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες του Star Trek franchise, ο περιβόητος Q (τον οποίο ενσαρκώνει ο John de Lancie), επιστρέφει στη δεύτερη σεζόν του Star Trek Picard! Ομολογώ ότι είναι ο μοναδικός χαρακτήρας που ενδιαφέρομαι -χωρίς να υποτιμώ ουδόλως το υπόλοιπο πρώην πλήρωμα του Enterprise- να μάθω την ιστορία του τα τελευταία χρόνια και είμαι βέβαιος ότι μας επιφυλάσσει εκπλήξεις. Για τους φίλους της σειράς να υπενθυμίσω ότι ο χαρακτήρας του Q εμφανίζεται και στο FMV PC game Star Trek: Borg (1996) αλλά και στο Star Trek Online σε seasonal event.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον project η δημιουργία μιας πλατφόρμας ή ενός pop culture λεξικού που θα περιέχει εκφράσεις οι οποίες έχουν καθιερωθεί από video games και χρησιμοποιούμε στην καθομιλουμένη. Γνωρίζω ότι παλαιότερα είχε ξεκινήσει μια τέτοια απόπειρα από ξένο site αλλά για κάποιον λόγο δεν προχώρησε.

Ωραίες οι selfie με τα χειριστήρια του PS5 χωρίς PS5, δε λέω, αλλά γιατί δεν τις ανεβάζετε και με φίλτρα ώστε να μην σας μπερδεύουμε και να υπάρχει έτσι και μια ποικιλία; Μη σας πω και στο TikTok.

Ξεκίνησα το Final Fantasy XIV σε PS3, συνέχισα σε PS4 και ευελπιστώ να ολοκληρωθεί η εμπειρία μου με το αγαπημένο MMORPG σε PS5. Όλα θέμα συνήθειας είναι, αν αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν να χειρίζομαι τέτοιου είδους παιχνίδια με gamepad. Διατηρώ και χαρακτήρα σε PC αλλά σε καμία περίπτωση δε διαθέτω ούτε χρόνο ούτε χρήμα για μια επιπλέον «επένδυση».

Το 2022 θα κυκλοφορήσει τελικά η σειρά animation “Shenmue” η οποία ανακοινώθηκε πέρσι τον Σεπτέμβριο. Ελπίζω να μην ακολουθήσει την στείρα μοίρα των video games και χρειαστούν άλλα 15 χρόνια για να δούμε την εξέλιξη της ιστορίας. Meanwhile, ανακοινώθηκε ο τέταρτος και τελευταίος κύκλος της animated σειράς “Castlevania” η οποία θα προβληθεί τον Μάιο σε γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα. Τέλος, επιστρέφει στις 14 Μαΐου στην ίδια πλατφόρμα -και εντελώς απροσδόκητα θα έλεγα- η εξαιρετική σειρά “Love, Death & Robots”!

Απορία: Με τέτοια πληθώρα remaster γιατί όχι και ένα για το “The legend of dragoon”;

Ερώτημα: Σε ποιο παιχνίδι θεωρείτε ότι θα ταίριαζε απόλυτα το άσμα των Bauhaus “Bela Lugosi is dead“;

Συμπέρασμα: Μην αφήνετε απλά το συναίσθημα να σας παρασύρει. Να το χειραγωγείτε και να μιλάτε ελεύθερα και με πάθος γι’ αυτά που αγαπάτε. Είναι σίγουρο ότι θα συναντήσετε.. τεχνοκράτες που με την πρώτη ευκαιρία θα θελήσουν να επιβληθούν με έναν “ορθολογισμό” σφόδρα cool αλλά, πιστέψτε με, πρόκειται για αργόσχολους που φαντασιώνονται θέσεις «ευθύνης» μέσα σε κάποια εγχώρια παράγκα.

Η πανδημία καλά κρατεί με τις ακυρώσεις, τις ματαιώσεις και τις αναβολές, όπως είχαμε όλοι αντιληφθεί ήδη από πέρσι, να ανακοινώνονται σε κάθε ευκαιρία. Δεδομένης αυτής της κατάστασης, θεωρώ ότι το 2021 θα είναι πολύ χειρότερο παραγωγικά αλλά όχι και.. οικονομικά από το προηγούμενο έτος.

Μέτριες οι πρώτες εντυπώσεις από το ..ahem.. demo του Resident Evil Village, χλιαρά σχόλια ή/και επευφημίες στα social όπου οι περισσότεροι αυτοανακηρύσσονται «Highlander» με την προοπτική του “There can be only one”. Chill, dudes.

Πρόταση του μήνα είναι το “Of love and eternity”, ένα μεσαιωνικό horror action adventure με μια εκπληκτική αισθητική που σπάνια συναντούμε σε μικρότερες παραγωγές. Μπορείτε να δείτε το trailer εδώ.