fbpx
Home JG Originals Just in the wind | A weekly forecast

Just in the wind | A weekly forecast

Γράφει ο/η Στέλιος Αναγνωστόπουλος

Ποιητική αδεία ή καθ’ υπερβολή pop culture συστοιχίες, σκέψεις, κρίσεις, αποκρίσεις, αναλαμπές, συμπεράσματα, συνεπές trolling, λογοπαίγνια, reviews σε haiku, μόνιμη μεταμοντέρνα ανωριμότητα, βαριά και ασήκωτα λόγια του αέρα. Have fun, stay JustGamers!

Εξαιρετικά ενδιαφέρον το νέο παιχνίδι του Hironobu Sakaguchi (Final Fantasy, Xenogears, Chrono Trigger) ο οποίος με το Fantasian στο Apple Arcade δημιούργησε μια μικρή αναστάτωση στις.. rpg σέκτες αλλά είμαι βέβαιος ότι -κλασικά- θα πέσουν οι τόνοι όταν ανακοινωθεί και στις άλλες πλατφόρμες. Βλέπετε, όταν είσαι ένας ψυχαναγκαστικός και σεσημασμένος «συλλέκτης» που δεν ενδιαφέρεται στην πραγματικότητα για τίποτα άλλο παρά για την fanboism αντίληψη των πραγμάτων, θα ζητάει την κεφάλην ανθρώπων επι πίνακι. Έχετε ξεφύγει, παίδες, συνέλθετε.

Ένα πολύ ενδιαφέρον puzzle adventure για το Nintendo Switch έπεσε στα χέρια μου την εβδομάδα που μας πέρασε. Πρόκειται για το indie παιχνίδι “A day without me” στο οποίο ξυπνάτε και αντιλαμβάνεστε ότι οι κάτοικοι της πόλης έχουν εξαφανιστεί! Πολύ ενδιαφέρον minimal παιχνίδι για casual -και όχι- μόνο ενασχόληση.

Γνωρίζατε ότι το “Zombi” (Zombi U στο WiiU) της Ubisoft βασίζεται στο ομώνυμο παιχνίδι που είχε κυκλοφορήσει από την ίδια εταιρία το 1986 στους υπολογιστές της εποχής; Πρόκειται για ένα first-person action adventure το οποίο, φυσικά, διατηρεί επιρροές από την παρακαταθήκη του George Romero και, μάλιστα, δεν τα πήγε καθόλου άσχημα εμπορικά!

Με αφορμή την ανακοίνωση για την επερχόμενη live-action ταινία, είναι άξιον απορίας πώς μια τόσο cult τηλεοπτική σειρά όπως οι Thundercats δεν μεταφέρθηκαν με ικανοποιητικό τρόπο σε video game. Οι μόνες απόπειρες έγιναν το 1987 για τους Amstrad, Amiga, Atari ST, ZX Spectrum, Commodore 64 και πιο πρόσφατα το 2012 για το Nintendo DS. Hooooo!

Όλο και περισσότερα παιχνίδια μεταφέρονται στην μικρή και μεγάλη οθόνη. Δεν ανησυχώ  τόσο για το αναπόφευκτο των προσθηκών και των παραλείψεων όσο για τις πιθανές ανοησίες με κατάρες και απειλές από ανεγκέφαλους αργόσχολους.

Εναλλακτικό soundtrack για το “Doom” saga; Το “The War of the worlds” και πιο συγκεκριμένα το “Eve of the war” από το musical του Jeff Wayne με lyrics, φυσικά, από τον τεράστιο Richard Burton. Αν δεν έχετε ιδέα για τι πράγμα μιλάω, πατήστε εδώ και καλή ακρόαση.

Ανακοινώθηκε ότι στις 14 Απριλίου θα μεταδοθεί η πρώτη εκπομπή “Conversations with Craig” με τον Paul Stetler να μας επιφυλάσσει εκπλήξεις από τον κόσμο του Phantasmagoria 2! Fffreak!

Δωρεάν διανέμεται το πολύ αξιόλογο βιβλίο της Crystal Dynamics “Women in gaming” σε μορφή PDF. Σε αυτό καταγράφεται η τεράστια συνεισφορά των γυναικών στην βιομηχανία των video games. Για περισσότερα στο link.

Παρακολουθώ σε YouTube κανάλι virtual πεζοπορίες στην Akihabara και στο Tokyo σε πρώτο πρόσωπο και αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι σε RPG περιμένοντας να μου αναθέσουν κάποιο quest. Και χωρίς να στείλω sms στο 13033.

Νομίζω ότι ένα από τα πρώτα video game trailer όπου άκουσα κλασική μουσική ήταν για το “Still Life” (Microids, 2005) με το “Requiem” του Mozart. Ανατριχίλα!

Για demo του μήνα προτείνω ανεπιφύλακτα το horror adventure “The Lunar Effect“. Πρόκειται για ένα πολύ καλοδουλεμένο παιχνίδι στα πρότυπα των κλασικών survival horror. Μπορείτε να το κατεβάσετε από το Steam.

/Alt+F4/