fbpx
Home HOT June’s lucky 7

June’s lucky 7

Γράφει ο/η Στέλιος Αναγνωστόπουλος

Κατά τον Ιούνιο κατάφερα να δοκιμάσω -ανάμεσα σε άλλα-  αρκετά demos παιχνιδιών αλλά και ένα indie που ήθελα από καιρό να παίξω. Ας προχωρήσουμε, λοιπόν, σε μια σύντομη αναφορά και περιγραφή τους. Τα «σφηνάκια» εν μέσω καλοκαιριού είναι μια παράδοση που την ακολουθώ χρόνια ευελπιστώντας έτσι σε ένα μικρό και ευχάριστο διάλειμμα από την ρουτίνα. Enjoy!

Utopia Syndrome Demo

Ένα πολλά υποσχόμενο horror point and click adventure! Το demo ακολουθεί έναν ανώνυμο χαρακτήρα ο οποίος ξυπνά μέσα σε ένα άδειο και επτασφράγιστο δωμάτιο δίχως να γνωρίζει που βρίσκεται αλλά και ούτε την ταυτότητά του. Η κλειστοφοβική ατμόσφαιρα του παιχνιδιού, η απειλητική υπόνοια της ολοκληρωτικής καταστροφής της ανθρωπότητας, οι όμορφα στημένοι γρίφοι και η επαπειλούμενη ψυχική υγεία του χαρακτήρα εντυπωσιάζουν!

Conscript Demo

Από τη μακρινή Μελβούρνη της Αυστραλίας, ο 23χρονος JD ευελπιστεί να χρηματοδοτηθεί μέσω της πλατφόρμας του Kickstarter για να ολοκληρώσει το πολύ, μα πάρα πολύ ενδιαφέρον 2D pixel art survival horror το οποίο διατηρεί ουσιαστικές επιρροές και πνευματικές επαφές με το Silent Hill! Από όλα τα παιχνίδια που έπαιξα το συγκεκριμένο με εντυπωσίασε περισσότερο, το αναμένω με μεγάλη ανυπομονησία και ελπίζω να καταφέρει να πιάσει τον στόχο της χρηματοδότησης.

Everspace 2 Demo

Το αναμενόμενο sequel του επιτυχημένου Everspace φαίνεται να συνεχίζει επάξια την παράδοση του προηγούμενου τίτλου. Στο χορταστικό demo μπορείτε να εξερευνήσετε, να εμπλακείτε σε υπεργαλαξιακές μάχες, να αναλάβετε quests και να αναλωθείτε σε upgrades του σκάφους σας. Αν και φαντάζει πάρα πολύ καλό για να είναι αληθινό -και επειδή ενθουσιάστηκα πολύ-, θα κρατήσω μικρό καλάθι αυτή τη φορά…

Metamorphosis Demo

Οι παλιοί θα θυμούνται σίγουρα το Bad Mojo, το σουρεαλιστικό παιχνίδι όπου αναλαμβάνατε τον ρόλο μιας…κατσαρίδας αφού ο πρωταγωνιστής μέσα από μια περιπέτεια μεταμορφώθηκε στο ευγενές αυτό έντομο. Στο Metamorphosis το concept φαίνεται να είναι περίπου το ίδιο αλλά οι τεχνικές και η αφήγηση κλέβουν την παράσταση. Αντικρύζοντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια του σκαθαριού που έχετε μεταμορφωθεί και διασχίζοντας μια πραγματικότητα που δε μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ή να προβλέψετε, το παιχνίδι αποτελεί πραγματική εμπειρία. Το demo είναι σχετικά σύντομο και θα σας γοητεύσει.

Water Womb World

Ένα σύντομο horror παιχνίδι που κοσμεί τις αμέτρητες λίστες του itch.io. Διακρίνεται για την ιδιαίτερη και έξυπνη γραφιστική απεικόνιση, τον απόξενο ήχο και το εξαιρετικό κείμενο. Το παιχνίδι λαμβάνει μέρος υποθαλάσσια με τον πρωταγωνιστή να επιδίδεται σε μια υπαρξιακή αναζήτηση αλιεύοντας ψάρια, αντικείμενα της θάλασσας προσπαθώντας να ανακαλύψει την προσωπική του Εδέμ.

Lust from beyond – Prologue

Οι φίλοι του ανυπέρβλητου H.R. Giger οφείλουν να δοκιμάσουν τον πρόλογο-demo αυτού του horror παιχνιδιού. Πρόκειται για ένα εξαιρετικής παραγωγής adventure πρώτου προσώπου όπου ο πρωταγωνιστής ξυπνάει μέσα σε ένα γκροτέσκο περιβάλλον προσπαθώντας να δραπετεύσει κάνοντας χρήση απόκοσμων αντικειμένων θραύοντας την όποια συνέπεια με την λογική.

In Sound Mind Demo

Last but not least, το ψυχολογικό horror που ίσως στην αρχή απογοητεύσει και αποπροσανατολίσει τον έμπειρο gamer αλλά πιστέψτε με θα σας αποζημιώσει τόσο με την ατμόσφαιρα και το gameplay όσο και με τους διαλόγους. Ο ψυχίατρος-πρωταγωνιστής μέσα από σουρεαλιστικά σκηνικά και βιώνοντας τις συνεδρίες των ασθενών του αντιλαμβάνεται ότι το περιβάλλον και κατ’ επέκταση ο ίδιος έχουν απομακρυνθεί από την πραγματικότητα. Πολλά υποσχόμενο και ιδιαίτερα αναμενόμενο!