fbpx
Home HOT JustGamer’s Game of the Year 2021 Roundup

JustGamer’s Game of the Year 2021 Roundup

Γράφει ο/η Ανδρέας Σταυριανουδάκης

Όπως ήδη θα ενημερωθήκατε από προηγούμενη μας ανάρτηση, η δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση του JG Game of the Year έχει φτάσει στο τέλος της και το Forza Horizon 5 ήταν παιχνίδι που παρέλαβε το βραβείο από τον περσινό νικητή (The Last of Us Part II). Η διαδικασία φέτος διήρκεσε 10 ημέρες και είχε αισθητα μικρότερη διάρκεια συγκριτικά με πέρσι έτσι ώστε να υπάρχουν περισσότερες αναμετρήσεις μέσα στην μέρα και να μην σπαταληθεί αχρείαστος χρόνος στα πρώτα στάδια. Συνολικά συμμετείχαν στη διοργάνωση 80 παιχνίδια, τα οποία κυκλοφόρησαν μεταξύ 1 Δεκεμβρίου 2020 και 15 Νοεμβρίου 2021 και επιλέχθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν όλες τις γνωστές πλατφόρμες προηγούμενης και επόμενης γενιάς (PC, PS5, PS4, Xbox Series, Xbox One, Nintendo Switch) αλλά και όλα τα είδη παιχνιδιών.

Προκριματική φάση ομίλων (29-30 Νοεμβρίου)

Οι 80 τίτλοι που επιλέχθηκαν από την συντακτική ομάδα του Justgamer κατανεμήθηκαν σε 20 ομίλους των 4. Κάθε μέρα διαγωνίζονταν 10 όμιλοι εκ των οποίων προκρίνονταν οι νικητές κάθε ομίλου, καθώς και τα 6 από τα 10 παιχνίδια με τις περισσότερες ψήφους από αυτά που βρέθηκαν στην δεύτερη θέση. Το παιχνίδι με τις περισσότερες ψήφους σε αυτή την φάση ήταν το “Resident Evil: Village” (77), το “Mario Party Superstars” ήταν ο τίτλος που προκρίθηκε με την χαμηλότερη βαθμολογία (24) ενώ τις λιγότερες ψήφους συγκέντρωσαν τα “The Smurfs: Mission Vileaf” και “Bright Memory: Infinite” (2 ψήφοι). Δεδομένου ότι στην συγκεκριμένη φάση αποκλείστηκαν τα περισσότερα παιχνίδια (48), φυσικό και επόμενο ήταν να υπάρξουν και εκπλήξεις όπως ο αποκλεισμός των “Deathloop” και “NieR Replicant ver. 1.22474487139..”

Φάση των 32 (1-2 Δεκεμβρίου)

Με την είσοδο του καινούριου μήνα ξεκίνησαν και οι πρώτες αναμετρήσεις σε ζεύγη στη διοργάνωσης με 8 matches να λαμβάνουν χώρα τις δύο μέρες της φάσης αυτής. Τα παιχνίδια ταξινομήθηκαν σε ζεύγη ανάλογα με τις βαθμολογίες που συγκέντρωσαν στη φάση των ομίλων και παρόλο που υπήρξαν 3 αναμετρήσεις όπου η πρόκριση κρίθηκε για μονοψήφιο αριθμό ψήφων, κατα γενική ομολογία οι διαφορές ήταν μεγάλες και τα παιχνίδια που επικράτησαν ήταν αυτά με τις περισσότερες ψήφους από την προηγούμενη φάση. Το παιχνίδι που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους χωρίς να καταφέρει να προκριθεί ήταν το “Mario Party Superstars” (90) ενώ με την μεγαλύτερη διαφορά αποκλείστηκε το “Axiom Verge 2” (168 ψήφους διαφορά από το Forza Horizon 5).

Φάση των 16 (3-4 Δεκεμβρίου)

Περνάμε πλέον στην τελική φάση του διαγωνισμού με τις ημερήσιες αναμετρήσεις να μειώνονται στις 4. Αν και εδώ οι περισσότερες επικρατήσεις ήταν εμφατικές υπήρξαν περιπτώσεις όπως το “Cyberpunk 2077” και το “It Takes Two” που συγκέντρωσαν πάνω από 80 ψήφους αλλά αποκλείστηκαν με μονοψήφια διαφορά ψήφων. Ακολουθεί η τελική ταξινόμηση των παιχνιδιών που αποκλείστηκαν σύμφωνα με τις ψήφους που συγκέντρωσαν στον γύρο αυτόν.

Θέσεις 9-16

9. It Takes Two

10. Cyberpunk 2077

11. Life is strange: True Colours

12. Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

13. Battlefield 2042

14. F1 2021

15. Psychonauts 2

16. Biomutant

Προημιτελική φάση (5-6 Δεκεμβρίου)

Ο αριθμός των εναπομείναντων παιχνιδιών πλέον είναι μονοψήφιος. Δύο αναμετρήσεις έλαβαν χώρα τις δύο ημέρες της φάσης αυτής και ήταν αδιαμφισβήτητα η φάση με τις περισσότερες συγκινήσεις αφού 2 από τα 4 παιχνίδια που αποκλείστηκαν (“Ratchet & Clank: Rift Apart” και “Marvel’s Guardians of the Galaxy”) ηττήθηκαν για μονάχα μία ψήφο, αλλά και γενικότερα καμία αναμέτρηση δεν κρίθηκε με μεγαλύτερη από 40 ψήφους διαφορά. Παρακάτω η τελική ταξινόμηση των παιχνιδιών που αποκλείστηκαν σύμφωνα με τις ψήφους που συγκέντρωσαν στον γύρο αυτόν.

Θέσεις 5-8

5. Ratchet & Clank: Rift Apart

6. Marvel’s Guardians of the Galaxy

7. Call of Duty: Vanguard

8.Far Cry 6

Ημιτελική Φάση (7 Δεκεμβρίου)

Βρισκόμαστε στις αναμετρήσεις που θα καθορίσουν το ζευγάρι του μεγάλου τελικού. Μεγάλοι τίτλοι λαμβάνουν μέρος στην φάση αυτή αλλά πιθανότατα η μεγαλύτερη έκπληξη της τετράδας ακούει στο όνομα “Little Nightmares II” καθώς όχι μόνο συμμετείχε στα ημιτελικά, αλλά δεν κατόρθωσε να κερδίσει την πρόκριση για μόλις 10 ψήφους.

Μικρός Τελικός- Τελικός (8-9 Δεκεμβρίου)

Πριν φτάσουμε στον μεγάλο τελικό αποφασίσαμε να διοργανώσουμε, όπως και πέρσι έναν μικρό τελικό για την τρίτη θέση, νικητής του οποίου αναδείχθηκε με εμφατική διαφορά το “Little Nightmares II” έναντι του “Hitman III”. Τέλος, ο μεγαλος τελικός όπως ήταν αναμενόμενο κρίθηκε στις λεπτομέρειες με το “Resident Evil Village” να χάνει το βραβείο για μόλις 11 ψήφους από τον μεγάλο νικητή του φετινού θεσμού, το “Forza Horizon 5”

Με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τις καθημερινές σας ψήφους αλλά και για τις ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και τα ιδιαίτερα αποτελέσματα που δημιουργήσατε. Φέτος η συμμετοχή ήταν αισθητά μεγαλύτερη συγκριτικά με την περσινή διοργάνωση, καθώς κάθε poll μετρούσε σταθερά 150-200 ψήφους, γεγονός που πρώτον προσδίδει μεγαλύτερη βαρύτητα στα αποτελέσματα που δημιουργήθηκαν και δεύτερον μας δίνει ακόμα περισσότερη όρεξη να διοργανώνουμε τέτοιους διαγωνισμούς. Ανανεώνουμε λοιπόν και πάλι το ραντεβού μας για τον Νοέμβρη- Δεκέμβρη του 2022 όπου θα σας περιμένουμε για να αναδείξουμε το τρίτο JG Game of the Year.

Μια ανάλυση του φετινού JG Game of the Year διαγωνισμού που διεξήχθη πριν λίγες μέρες στο Instagram με όλα τα αποτελέσματα των φετινών αναμετρήσεων, ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία αλλά και το τελικό top 16 των φετινών παιχνιδιών όπως διαμορφώθηκε από τις δικές σας ψήφους

#JGGOTY2021 #GameOfTheYear2021 #JustGamerGR