fbpx
Home HOT Η checklist του Xbox για της γιορτές

Η checklist του Xbox για της γιορτές

Γράφει ο/η Δημήτρης Γαλατσάνος

Η ομορφότερη εποχή του χρόνου έχει φτάσει και γίνεται ακόμη καλύτερη αν έχετε ήδη αγοράσει ή αναμένετε το νέο σας Xbox Series X ή Xbox Series S για την περίοδο των γιορτών.

Μπορεί το στήσιμο μιας νέας κονσόλας να είναι λίγο αγχωτικό, όμως η διαδικασία στα Xbox Series X και Xbox Series S γίνεται ευκολότερη με την βοήθεια του Xbox App, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε σπουδαία παιχνίδια μέσα στις γιορτές.

Η checklist των Χριστουγέννων που ακολουθεί, περιλαμβάνει όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε καθώς και μερικά χρήσιμα tips για να εκμεταλλευτείτε πλήρως τη νέα σας κονσόλα.

Στήνοντας την κονσόλα:

Μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες για το set up εδώ.

Πριν ξεκινήσετε, αν η κονσόλα είναι δώρο για κάποιον στην οικογένεια, είναι προτιμότερο να τη στήσετε νωρίτερα όπου είναι δυνατόν, για να σιγουρέψετε πως θα είναι έτοιμη για παιχνίδι. Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη, αλλά όσο νωρίτερα γίνει, σε συνδυασμό με κατέβασμα παιχνιδιών ή updates, τόσο το καλύτερο θα είναι για αυτόν που θα ξεκινήσει να παίζει.

 1. Σύνδεση ρεύματος και τηλεόρασης: Συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας και το καλώδιο HDMI στην κονσόλα και στην τηλεόρασή σας αντίστοιχα.
 2. Ενεργοποιήστε την κονσόλα: Πατήστε το Xbox button στο μπροστινό μέρος της κονσόλας και ανοίξτε την τηλεόραση.
 3. Κατεβάστε και ανοίξτε το Xbox App: Κατεβάστε το Xbox App (διαθέσιμο σε iOS μέσα από το App Store και σε Android devices μέσα από το Google Play store).
 4. Ολοκληρώστε το στήσιμο μέσα από το Xbox App: Επιλέξτε το “set up a console”, ή αναζητήστε το “setup” και πληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται στην τηλεόραση. Έπειτα ακολουθήστε τα βήματα στο Xbox App για να ολοκληρώσετε το στήσιμο της κονσόλα σας.
 5. Συνδέστε το χειριστήριο: Αφού στήσετε την κονσόλα σας, τοποθετήστε 2 μπαταρίες ΑΑ στο ασύρματο χειριστήριο του Xbox και μετά κρατήστε πατημένο το Xbox button για να το ενεργοποιήσετε. Για να συνδέσετε το χειριστήριο με την κονσόλα, πατήστε το pair button στο μπροστινό μέρος της κονσόλας και στο πάνω μέρος του χειριστηρίου.
 6. Απολαύστε!

Χρήσιμα tips για το Xbox σας:

Ακολουθούν μερικά χρήσιμα tips για να βεβαιωθείτε πως είστε έτοιμοι να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο την κονσόλα σας.

Βεβαιωθείτε ότι η κονσόλα σας έχει αρκετό εξαερισμό και χώρο: Ο σωστός εξαερισμός είναι σημαντικός για να αποφευχθεί τυχόν υπερθέρμανση. Βεβαιωθείτε πως η κονσόλα σας έχει ελεύθερο χώρο τουλάχιστον 10-15 εκατοστά σε κάθε πλευρά της. Μην τοποθετείτε την κονσόλα σας σε κλειστό ντουλάπι και σιγουρευτείτε πως κανένας αεραγωγός δεν εμποδίζεται.

Βρίσκοντας σπουδαία co-op ή local multiplayer παιχνίδια για την οικογένεια εύκολα: Για να βρείτε co-op ή local multiplayer παιχνίδια από την βιβλιοθήκη σας ώστε να παίξετε μαζί με την οικογένεια σας, επιλέξτε το εικονίδιο φιλτραρίσματος στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης και έπειτα επιλέξτε “local co-op” ή “local multiplayer” για να δείτε μια λίστα με σχετικούς τίτλους. Αυτό το φίλτρο δουλεύει σε ολόκληρη την βιβλιοθήκη του Xbox Game Pass, οπότε είναι εύκολο να βρείτε το επόμενο αγαπημένο παιχνίδι της οικογένειας.

Εντοπίστε τα παιχνίδια που είναι optimized για τα Xbox Series X|S: Στη βιβλιοθήκη των παιχνιδιών σας μπορεί να διακρίνετε ένα μεγάλο X|S στο «πλαίσιο» ενός παιχνιδιού. Αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι αυτό είναι optimized για τη νέα σας κονσόλα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το παραπάνω φίλτρο για να δείτε μόνο τους optimized τίτλους.

Το Xbox Game Pass σας επιτρέπει να βρείτε εύκολα το επόμενο αγαπημένο σας παιχνίδι: Με χιλιάδες τίτλους από τέσσερις γενιές του Xbox, η επιλογή μπορεί να είναι δύσκολη. Το Xbox Game Pass έχει φροντίσει για αυτό και σας επιτρέπει να βρείτε πανεύκολα το επόμενο αγαπημένο σας παιχνίδι, με πάνω από 100 σπουδαίους τίτλους και τη δυνατότητα να φιλτράρετε ανά είδος, αριθμό παικτών ακόμη και τύπο κονσόλας, ώστε να βρείτε τους πιο πρόσφατους τίτλους που εκμεταλλεύονται πλήρως τη νέα σας κονσόλα.

Πατήστε δύο φορές το view button για να προσαρμόσετε το dashboard σας: Με αυτόν τον τρόπο θα εμφανιστεί η επιλογή να προσαρμόσετε και να δώσετε το δικό σας στιλ στην αρχική οθόνη με βάση τον λογαριασμό που είναι συνδεδεμένος. Μπορείτε να αλλάξετε τα πάντα, από το theme (με την επιλογή για light/dark modes) και το motion, τις επιλογές προσβασιμότητας, το χρώμα, το φόντο και ό,τι εμφανίζεται στην αρχική οθόνη. Αυτό περιλαμβάνει και τα νέα dynamic background για τα Xbox Series X|S, τις πρώτες κονσόλες Xbox με dynamic background.

Remote Play με το Xbox App: Ενεργοποιώντας τα Remote features, θα μπορείτε να συνδεθείτε με την κονσόλα από το κινητό σας μέσω του Xbox App, που σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε νέα παιχνίδια ή και να παίξετε παιχνίδια από την φορητή συσκευή σας μέσα από την κονσόλα, χρησιμοποιώντας το Xbox Remote Play. Μέσα από το μενού των ρυθμίσεων, επιλέξτε “devices and connections” και έπειτα τα Remote features.

Γονικός έλεγχος: Εκτός του Family Settings App, μπορείτε να ρυθμίσετε μια σειρά γονικών ελέγχων κατευθείαν στο Xbox σας. Μέσα από τον λογαριασμό σας μπορείτε να επιλέξετε τις σχετικές ρυθμίσεις, να διαχειριστείτε το sign in, τις επιλογές ασφαλείας και τα μέλη της οικογένειας που είναι συνδεδεμένα στην κονσόλα. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε το περιεχόμενο, τα παιχνίδια, τις εφαρμογές και τις ιστοσελίδες που μπορεί να έχει πρόσβαση η οικογένεια σας.

Γονικές ρυθμίσεις και έλεγχος:

Το Xbox προσπαθεί να δημιουργήσει τον χώρο που ο καθένας μπορεί να παίζει υπεύθυνα, μέσα στα δικά του όρια, μακριά από οποιοδήποτε φόβο. Τα Xbox Series X|S, Xbox One και οι συσκευές σας με Windows 10 έρχονται με γονικές ρυθμίσεις που δημιουργήθηκαν για να διαχειρίζεστε το screen time, τις αλληλεπιδράσεις, τις online αγορές και την πρόσβαση σε περιεχόμενο για ενήλικους. Διαχειριστείτε το gaming της οικογένειας σας μέσα από το: Xbox.com/family-app

 • Δημιουργήστε μια οικογενειακή ομάδα – Αυτή η ομάδα σας δίνει πρόσβαση σε δυνατότητες και ρυθμίσεις για την οικογένεια. Πρόκειται για μια δωρεάν υπηρεσία που βοηθάει τις οικογένειες να μένουν συνδεδεμένες και προστατεύει τα παιδιά που χρησιμοποιούν τις κονσόλες Xbox και τις συσκευές με Windows 10. Μάθετε περισσότερα εδώ.
 • Βρείτε την ισορροπία στην ώρα του παιχνιδιού – Απολαύστε ποιοτικό χρόνο, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη ισορροπία. Με το screen time μπορείτε να διαχειριστείτε τον χρόνο που περνάει η οικογένεια σας, παίζοντας παιχνίδια και παρακολουθώντας κάποιο πρόγραμμα σε κονσόλες Xbox και συσκευές με Windows 10. Μάθετε περισσότερα εδώ.
 • Κάντε τις αγορές σας με έξυπνα όρια – Μπορείτε να αγοράσετε παιχνίδια και add- ons εύκολα μέσα από το Microsoft Store σε κονσόλες Xbox και συσκευές με Windows 10. Χρησιμοποιείστε τα εργαλεία διαχείρισης αγορών για να αποφύγετε αναπάντεχες εκπλήξεις. Μάθετε περισσότερα εδώ.
 • Φιλτράρετε το κατάλληλο περιεχόμενο για την οικογένεια σας – Οι γονείς μπορούν να φιλτράρουν τα παιχνίδια, τις εφαρμογές και τις ιστοσελίδες με βάση την ηλικία των παιδιών τους, ώστε να εξασφαλίσουν πως αλληλοεπιδρούν με το αντίστοιχο περιεχόμενο. Εσείς αποφασίζετε τι επιτρέπεται και τι όχι, ενώ αργότερα μπορείτε εύκολα να το αλλάξετε. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν πρόσβαση σε περιεχόμενο, με τους γονείς να την εγκρίνουν ή να την απορρίπτουν αντίστοιχα.
 • Προστατέψτε την οικογένεια σας με τα εργαλεία ιδιωτικότητας – Το Xbox περιλαμβάνει multiplayer παιχνίδια και τη δυνατότητα να αλληλοεπιδρά ο χρήστης με άλλους παίκτες. Επιλέξτε ποιες προσωπικές πληροφορίες μπορούν να δουν οι άλλοι και ποιος μπορεί να έρθει σε επαφή με εσάς ή τα παιδιά σας. Διαχειριστείτε αυτές τις ρυθμίσεις μέσα από τις κονσόλες Xbox ή το account.xbox.com/settings.
 • Αποκλείστε την τοξικότητα και διασκεδάστε – Το Xbox είναι η online gaming κοινότητά σας. Βοηθήστε να είναι το ίδιο διασκεδαστική για όλους, ακολουθώντας τα Community Standards. Χρησιμοποιείστε τα διαθέσιμα εργαλεία για να αποφύγετε την αρνητικότητα και αναφέρετε όσους παρενοχλούν, εκφοβίζουν και κακομεταχειρίζονται.

Κώδικας Συμπεριφοράς–Όταν γίνεστε μέλη του Xbox και δημιουργείτε έναν λογαριασμό, συμφωνείτε στον Κώδικα Συμπεριφοράς, που αφορά ό,τι κάνετε και επηρεάζει εσάς και τους υπολοίπους. Ενθαρρύνετε τον θετικό αντίκτυπο και αποφύγετε τον αρνητικό.

Θέστε σε σίγαση ή μπλοκάρετε άλλα άτομα – Αν δεν θέλετε να έρχονται σε επαφή μαζί σας συγκεκριμένα άτομα, μπορείτε να τα θέσετε σε σίγαση ή να μπλοκάρετε την επικοινωνία μαζί σας. Θέτοντας κάποιο άτομο σε σίγαση, το αποτρέπετε από το να μιλήσει μαζί σας σε ένα παιχνίδι ή μέσω chat. Μπλοκάροντας κάποιο άτομο, σας αποτρέπει από το να δεχτείτε τα μηνύματα και τις προσκλήσεις του για παιχνίδι, ενώ αυτό το άτομο αφαιρείται από τη λίστα φίλων σας και δεν μπορεί πλέον να δει την online δραστηριότητά σας.

Αναφέρετε bullies και κακή συμπεριφορά– Η επιβλαβής συμπεριφορά και το προσβλητικό περιεχόμενο δεν επιτρέπεται. Αν πιστεύετε ότι κάποιος παραβιάζει τα Community Standards, υποβάλλετε μια αναφορά στο Xbox. Μπορείτε να αναφέρετε τη συμπεριφορά ενός παίκτη ή να συγκεκριμένο περιεχόμενο όπως μηνύματα, Clubs και αντικείμενα του activity feed. Συμπληρώστε μια καταγγελία εδώ.