fbpx
Home JG Originals Eight spells to exorcise 2020

Eight spells to exorcise 2020

Γράφει ο/η Στέλιος Αναγνωστόπουλος

Πολλά τα επερχόμενα παιχνίδια ειδικά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Διέκρινα κάποια από αυτά μέσα στην wishlist μου τα οποία μπορεί να μην αποτελούν την πεμπτουσία των AAA τίτλων αλλά θεωρώ ότι το ζητούμενο δεν είναι ποτέ αυτό. Χαρείτε, διασκεδάστε χωρίς προκαταλήψεις και «επιθυμητούς» τίτλους που αναλώνονται σε pro και meta κριτικές.

 Dark Envoy

Ένα παιχνίδι που συνδυάζει στοιχεία tactical  RPG και strategy σε έναν κόσμο όπου η μαγεία και η επιστήμη αντιμάχονται για την κυριαρχία. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το trailer του παιχνιδιού. Θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021.

4 Minutes to the Apocalypse

Post-apocalyptic σκηνικά σε μια υλοποίηση πρώτου προσώπου. Σύμφωνα με το δημιουργό, το παιχνίδι τοποθετείται αμέσως μετά από μια πυρηνική καταστροφή η οποία κανείς δεν γνωρίζει πως ξεκίνησε. Η δράση του παιχνιδιού τοποθετείται μέσα στο υποβρύχιο Arizona-12 όπου θα αντιμετωπίσετε -εκτός από την κλειστοφοβία- ραδιενεργούς μεταλλαγμένους και άλλα σημεία και -δεν ξέρω που να βάλω τα εισαγωγικά- ανθρώπινα τέρατα. Θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021.

Kingdom of Night

Ένα ιδιαίτερα βίαιο isometric, story-driven, action-RPG συνοδεία retrowave αισθητικής. Θα αντιμετωπίσετε δαίμονες και πλάσματα της νύχτας που έχουν εξαπολύσει επίθεση στη διάστασή μιας μακρινής εποχής του 198Χ. Κυκλοφορεί την Άνοιξη του 2021.

SELINI

Ένα παιχνίδι που προέρχεται από ελληνικό δημιουργό οπότε θα παραθέσω την ακριβή περιγραφή του: «Το SELINI είναι μια ατμοσφαιρική περιπέτεια ενός κλώνου ο οποίος νοσταλγεί το εξαίσιο παρελθόν, όπου τα πάντα έχουν δημιουργηθεί απ’ την ίδια την φύση. Εξερευνήστε έναν σκοτεινό και ξεχασμένο κόσμο μεταξύ Γης και Σελήνης, όπου οι πόροι είναι λιγοστοί και η Τεχνητή Νοημοσύνη, διεφθαρμένη. Αναλάβετε τον ρόλο ενός κλώνου και καθορίστε τη θέση σας στην ιστορία». Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας.

The Ascent

Το «The Ascent» είναι ένα cyberpunk solo και co-op RPG το οποίο διαδραματίζεται σε μια Μητρόπολη όπου κυριαρχεί η πολυεθνική εταιρεία-κυβέρνηση Ascent Group . Αναλαμβάνουμε τον ρόλο ενός εργάτη ο οποίος μετά την ξαφνική και ανεξήγητη κατάρρευση της Ascent Group επικρατεί το χάος στην πόλη. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021.

Arkham Horror: Mother’s Embrace

Πρόκειται για ένα επηρεασμένο από τα έργα του Lovecraft αμάλγαμα adventure-RPG με στοιχεία table top επιτραπέζιων. Επιλέγετε μεταξύ 12 χαρακτήρων καθένας από τους όποιους φέρει διαφορετικά στοιχεία και δυνατότητες ώστε να ανακαλύψετε ποιος ευθύνεται για τον θάνατο ενός διάσημου καθηγητή. Η δράση εξελίσσεται στον ευρύτερο κόσμο του συγγραφέα όπως το Miskatonic University, το Arkham Asylum αλλά και τα περίχωρα της Louisiana. Εξερευνήστε, ανακρίνετε, ανακαλύψτε στοιχεία και αντιμετωπίστε σκοτεινούς εχθρούς σε turn-based combat. Ημερομηνία κυκλοφορίας έχει οριστεί το 2021.

The End of the Sun

Είναι ένα first person adventure παιχνίδι τοποθετημένο σε έναν κόσμο επηρεασμένο από την σλάβικη μυθοπλασία. Αναλαμβάνετε τον ρόλο του Ashter, ενός Σλάβου μάγου, ο οποίος έχει το χάρισμα να ταξιδεύει πίσω στον χρόνο. Σε ένα τέτοιο ταξίδι επισκέπτεται ένα μυστηριώδες χωριό από το οποίο έχουν εξαφανιστεί οι κάτοικοι χωρίς να αφήσουν ίχνη. Κυκλοφορεί μέσα στο 2021.

Dark Fracture

Όπως αναφέρει και η σελίδα του παιχνιδιού, θα αντιμετωπίσετε  τους πρωταρχικούς προσωπικούς εφιάλτες σας οι οποίοι δρουν παράλληλα με ένα εφιαλτικό εξωτερικό περιβάλλον που καταλήγει στην απόγνωση και την τρέλα. Το first person psychological horror παιχνίδι διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 1990 όπου ο Edward, ένας αγρότης σε μια απομονωμένη περιοχή των Η.Π.Α., προσπαθεί καθημερινά να αντιμετωπίσει τους εσωτερικούς του δαίμονες μέχρι που η Κόλαση βρίσκει το δρόμο της στη Γη. Πραγματικότητα, φαντασία, θεραπεία, ψυχωτικά επεισόδια σε ένα concept επηρεασμένο από τον H.R. Giger. Κυκλοφορεί το πρώτο τρίμηνο του 2021 σε early access.