fbpx
Home ReviewsGame Reviews Call of Duty: Black Ops Cold War | The Review

Call of Duty: Black Ops Cold War | The Review

Γράφει ο/η Δημήτρης Γαλατσάνος

Zombies are back…?

Το Call of Duty: Black Ops Cold War όπως και οι προκάτοχοι του, εγκαινιάζει ένα τρίπτυχο συναρπαστικών εμπειριών. Επιστρέψτε στην εποχή του Ρόναλντ Ρέιγκαν και του Ψυχρού Πολέμου σε μια εκστρατεία κατασκοπείας, αναμετρηθείτε στο παραδοσιακά καλό multiplayer mode με έμφαση στα οχήματα και αναμετρηθείτε με τους νεκρούς στο zombie mode. Όπως πάντα, κάθε mode έχει τη δική του θέση στους φάνς, αλλά η ετήσια κυκλοφορία του Call of Duty είναι και πάλι ένα γυαλισμένο first-person shooting μαργαριτάρι.

Το campaign είναι μια ευχάριστη αλλά σύντομη επιστροφή στη Black Ops συνταγή. Ξεκινά με μια κλασική πανδαισία όπλων, συνεχίζει σε περισσότερο από μια υπόθεση κατασκόπων και στη συνέχεια τελειώνει ως μια ακόμη ωραία εμπειρία στο κόσμο του Call of Duty. Η επίσκεψη της σειράς σε αυτά τα μέρη έχει γίνει και στο παρελθόν, αλλά αυτή τη φόρα η ιστορία έχει να κάνει με τις επιλογές σας. Ενώ οι πολλαπλές διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε δεν θα σας απογοητεύσουν, αποτελούν ένα μικρό κίνητρο για να επιστρέψετε και να επαναλάβετε τις αποστολές με άλλο τρόπο.

Η δημιουργία χαρακτήρων σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά προφίλ για να προσαρμόσετε την προσέγγιση σας στην μάχη. Έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε διάφορες πτυχές του gameplay σας, επέλεξα χαρακτηριστικά για μια υψηλότερη υγεία, έτσι δεχόμουν λιγότερες ζημιές ενώ ήμουν στάσιμος. Η επιλογή αυτών των μπόνους δεν αλλάζει δραστικά τη δράση, αλλά παρέχουν μια ωραία ευκαιρία για προσαρμογή.

Ενώ η βασική αποστολή σας είναι να κυνηγήσετε μια μυστική σοβιετική επιχείρηση γνωστή ως Περσέας, το ταξίδι σας μεταφέρει σε όλο τον κόσμο και ακόμη και στις εσοχές του νου. Οι καλύτερες αποστολές στο παιχνίδι έχουν μια αίσθηση «επιλέξτε τη δική σας περιπέτεια». Ένα καθήκον σας είναι να παίξετε διπλό πράκτορα μέσω του διάσημου κτιρίου της Λούμπινκα στην έδρα της KGB, επιτρέποντάς σας να λύσετε μερικούς γρίφους και να βρείτε λύσεις για το πώς να γλιστρήσετε μέσα στην ομάδα. Το απόλυτο αποκορύφωμα του τέλους του παιχνιδιού λαμβάνει χώρα στο Βιετνάμ, αποστολή με μια καλά σχεδιασμένη δομή που μου άφησε ένα τεράστιο χαμόγελο.

Ενώ αυτές οι αποστολές κλέβουν την παράσταση, ακόμη και όταν βρίσκεσαι σε φάση rank-and-file ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο υπάρχει δημιουργικότητα. Ένα ταξίδι σας πηγαίνει βαθιά πίσω από τις σοβιετικές γραμμές για να ανακαλύψετε μια εκπαιδευτική εγκατάσταση όπου οι στρατιώτες ασκούν επιδρομές σε μια περίεργη προσομοιωμένη πόλη των ΗΠΑ. Ενώ μπορείτε να τελειώσετε το βασικό campaign σε περίπου πέντε ώρες, θα ασχοληθείτε με προαιρετικές αποστολές και πολλά μυστικά, συμπεριλαμβανομένων παλιών παιχνιδιών Activision. Από τα τρία βασικά χαρακτηριστικά αυτού του τίτλου Call of Duty, το campaign ξεχωρίζει παρά τη συντομία του.

Το multiplayer έχει πολλές επιλογές και λειτουργίες για παίκτες όλων των τύπων, αλλά όλα διαθέτει το ίδιο εξαιρετικό πυρήνα του Call of Duty για χρόνια. Το Gunsmith σάς επιτρέπει να προσαρμόζετε τα όπλα σας ώστε να ταιριάζουν ακόμη και στις πιο εκλεκτικές μεθόδους παιχνιδιού και οι λειτουργίες Combined Arms είναι πολύ πιο επικεντρωμένες στα οχήματα. Τα νέα εξαρτήματα όπλων και ο εξοπλισμός οχήματος-buster προσθέτουν ένα άλλο επίπεδο βάθους σε αυτό που ήδη αναμένεται. Ωστόσο, αυτό δεν είναι ο άσος στο μανίκι για το multiplayer.

Το Fireteams είναι ένα mode 40 ατόμων με ομάδες τεσσάρων ατόμων και διαθέτει μάχες μεγάλης κλίμακας, ομαδικής δουλείας, παρόμοια με το free-to-play Call of Duty, Warzone. Ωστόσο, το Fireteams ακολουθεί μια πιο επικεντρωμένη προσέγγιση, χωρίς το χάος του Warzone. Εάν σας αρέσει να παίζετε με τους φίλους σας σε μεγάλες μάχες και τεράστιους χάρτες, αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία. Ενώ η λειτουργία θα μπορούσε να είναι διασκεδαστική με τυχαία άτομα, σίγουρα θα θελήσετε να φέρετε τρεις φίλους με τους οποίους μπορείτε να μιλήσετε σε φωνητική συνομιλία για τα καλύτερα αποτελέσματα. Ως μεγάλος θαυμαστής του Call of Duty με γνώμονα το παιχνίδι με φίλους, αυτή η λειτουργία είναι μια ευχάριστη αλλαγή από τη φρενήρη οργή του Warzone.

Τέλος, υπάρχουν ζόμπι. Το Call of Duty: Black Ops Cold War προσθέτει κάποιες νέες ιδέες στην εμπειρία του ζόμπι, επιτρέποντας στους παίκτες να φέρουν το δικό τους loadout στα τεράστια σφαγεία. Είναι ωραίο να βάζεις τα ακονισμένα όπλα σου στην αρένα αντί να βασίζεσαι σε αυτό που μπορείς να βρεις εκεί. Εάν έχετε παίξει Zombies στο παρελθόν και το λατρεύετε, θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Εάν περιμένατε τα Zombies να κάνουν κάτι καινούργιο, αυτό πιθανώς δεν θα το κάνουν. Το Cold War παίζει σε επικίνδυνα ασφαλές μονοπάτια σε ένα mode που κάποτε ήταν μια επαναστατική ιδέα.

Ευχαριστούμε θερμά την IGE για τη διάθεση του παιχνιδιού.